Gyászolják a nyírbátotori biogázüzemben történt robbanás három halálos áldozatát
Fotó: Shutterstock

Robbanás történt egy nyírbátori biogázüzemben, hárman meghaltak

Két testvér és az egyikük fia hunyt el, megszólaltak a szemtanúk.Nagy erőkkel zajlott a mentés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban még szerda délután történt a robbanás. A baleset helyszínére hét gépjárművel huszonöt tűzoltó érkezett; ők emelték ki az áldozatokat a romok alól. A szon.hu azt írja, a robbanás a Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén történt, ahol egy külső vállalkozás munkacsoportja takarítási-karbantartási munkálatokat végzett. Egy nem működő fermentor takarítása közben valószínűleg szikra keletkezett, és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metángáz és oxigén keveréke felrobbant.

Méteres lángok csaptak fel

Hogy mikor történt a baleset, nehéz megmondani, a szon.hu helyszíni riportjában megszólaltatott szemtanúk némelyike úgy tudja, két óra körül következett be a robbanás, mások szerint fél órával hamarabb. Az álldogálók azt is beszélték, hogy ketten belül takarították a tartályt, egy társuk pedig a tetején hegesztett valamit, de ezt sem akkor, sem pedig később nem erősítette meg senki. A megbolygatott iszapot szedték össze, ami megköti a gázt, most ez szabadult fel, és fogott szikrát.

Nagyon nagy detonáció volt, a láng egészen a telep szélein magasodó nyárfák tetejéig felcsapott, pedig azok is meg vannak vagy 5-6 méteresek

-mondta a lapnak az egyik szemtanú.

Ne hagyd ki!