A nagykanizsai vendéglősöknél betelt a pohár

Az ipartestület nem támogatja a nagykanizsai Resti Presszó és Söröző vezetőségét és dolgozóit, akik bejelentették: nem bírják tovább, február elsején kinyitnak.


Kedves Vendégeink!
2021. február 1.-től megnyitjuk vendéglátóegységünket teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással!

Így kezdődik a bejegyzés, amelyben a vendéglátóhely vezetősége és dolgozói erőteljesen bírálják a kormányzat járványügyi és az ágazat megsegítését célzó gazdaságvédelmi intézkedéseit.

Aa

Reagált az ipartestület

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete véleménye szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható.

A vendéglátós kolléga elkeseredése emberileg érthető: a jelenlegi támogatások ebben a formában sajnos nem elegendőek a munkahelyek megtartására és a vendéglátó egységek fenntartására. A tulajdonosok kifogytak tartalékaikból, a bértámogatások - amelyek valamelyest segíthetnének - kifizetésével komoly gondok vannak, ezt szervezetünk is tapasztalja - tagjaink 90 százaléka a novemberi bértámogatást még nem kapta meg

-olvasható a szervezet weboldalán.

Az MVI folyamatosan dolgozik javaslatok megfogalmazásával, egyeztet az illetékesekkel, támogatási kéréseinket rendszeresen eljuttatjuk a döntéshozókhoz. Bízunk abban, hogy teljesítik azokat és mielőbbi mentőövet, további támogatásokat nyújtanak szektorunknak. Szeretnénk minden vendéglátásban érintett kollégát óva inteni attól, hogy elégedetlenségük kinyilvánítására csatlakozzanak a fent említett kezdeményezéshez.

Január végéig meghosszabbított támogatások

A pénzügyminiszter december elején jelentette be, hogy a kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban. A vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban a bértámogatással 140 ezer munkahelyet véd meg.


Ne hagyd ki!