Conor McGregor MMA-harcos egy meccs előtti bemutatón

2021 legjobban kereső sportolója whiskyjének köszönheti elsőségét

Idén Conor McGregor MMA-harcos a világ legjobban kereső sportolója. Idei bevétele 180 millió dollárra tehető.


A ringben alig keresett McGregor

Az idei évben legjobban kereső sportolók top10-es tízes listáján van olyan, aki szinte a bajnokságokon, versenyeken való részvétel nélkül került be a top10-be, míg van, akinek a pályán kívüli jövedelme elenyésző a fizetésekhez és bónuszokhoz képest. A toplistát 180 millió dolláros bevétellel vezető Conor McGregor MMA-harcos esetében például 158 millió dollár a saját whiskymárkájából, a Proper 12-ből és egyéb partnerségeiből származik. A ringben szerzett idei, nagyjából 22 millió dolláros bevétele eltörpül a Proper 12 mellett – számol be az Index.hu a Forbes adatai alapján.

A dobogó alsó két fokán focisták állnak

A felsorolás második helyét Cristiano Ronaldo foglalja el 125 millió dolláros bevétellel. A portugál labdarúgó nyáron a Juventusból visszatért a Manchester Unitedbe. 70 millió dollár a bónuszokkal kiegészített fizetése a Manchester United részéről, a többi pedig egyéb együttműködéseiből származik.

A portugál labdarúgó mögött 15 millió dollárral maradt le Lionel Messi, aki szintén csapatot váltott a nyár folyamán. 21 év után eljött a Barcelonától, és a PSG-hez igazolt. Itt kevesebbet keres, mint a katalánoknál, de így is a legjobban fizetett labdarúgó a világon. 110 millió dollárt tehet zsebre idén, ebből 75 millió dollár érkezik a csapata felől, igaz, ez bruttó összeg.

A hatodik helyen szerepel Messi csapattársa, a brazil Neymar. A 95 millió dolláros keresete a harmadik legmagasabbnak számít a labdarúgók között. Klubjától Messihez hasonlóan bónuszokkal együtt 75 millió dollárt kap, partnerségeiből 20 millió dollár bevételhez jut.

Top10-es lista (2021-es bevétel, millió dollár):

  • 1.Conor McGregor (MMA): 180
  • 2.Cristiano Ronaldo (labdarúgás): 125
  • 3.Lionel Messi (labdarúgás): 110
  • 4.Dak Prescott (amerikai futball): 107,5
  • 5.LeBron James (kosárlabda): 96,5
  • 6.Neymar (labdarúgás): 95
  • 7.Roger Federer (tenisz): 90
  • 8.Lewis Hamilton (Formula–1): 82
  • 9.Tom Brady (amerikai futball): 76
  • 10.Kevin Durant (kosárlabda): 75

Messi PSG-be igazolásának Bezos is örülhetett

Messi PSG-be igazolása a futballvilág egy részét sokkolta, míg sokan örömujjongásban törtek ki a hírek hallatán. Kis túlzással Jeff Bezos is az utóbbi tábort erősíti. Ebben a cikkben írtunk arról, hogy bár az üzletember személyesen nem kommentálta az eseményeket, de annyi biztos, hogy a tulajdonában lévő videó-streaming szolgáltató platform, az Amazon Prime rengeteg profitálhat a gigászi átigazolásból, ugyanis a Prime Video nemrégiben megvásárolta a francia Ligue 1 közvetítési jogait.

Ne hagyd ki!