Cristiano Ronaldo a tehetsége mellett a vagyonával is kitűnik a sporttársai közül. A 36 éves portugál sztár az első futballista, aki felkerült az amerikai Forbes dollármilliárdos listájára-írja a Business Insider.


Cristiano Ronaldo 2020 májusa óta több mint 120 millió dollárral (35,6 milliárd forint) gyarapította a vagyonát. Ebből nagyjából 70 millió dollárt klubcsapatának, a Juventusnak, a maradék 50 milliót pedig a szponzorainak köszönheti. Ronaldo az elmúlt egy évben több rekordot is megdöntött. 2020-ban a teljes vagyona meghaladta az 1 milliárd dollárt (297 milliárd forint), ez előtte egyetlen futballistának sem sikerült. Idén februárban pedig egy közösségi média csúcsot is bezsebelt. Ronaldo a Twitteren, az Instagramon és a Facebookon jelenleg 500 milliónál is több követővel rendelkezik. Ilyenre sem volt még példa. Tovább megyünk, a portugál sztár az első ember, aki Instagramon elérte a 303 milliós követői bázist. Mögötte kicsit sem szorosan Dwayne Johnson áll, a maga szerény 247 milliós követőbázisával. Persze remek fizetést kap a klubcsapatától, de a szponzorációs bevételei sem elhanyagolhatók. 2019-ben minden egyes posztért, amiben valamilyen márka termékét reklámozta, 975 ezer dollár (289,6 millió forint) ütötte a markát. Jelenleg Ronaldo a harmadik legjobban fizetett sportoló a világon, Conor McGregor és Lionel Messi mögött.

Csak egy kis szelet

A jótékonykodásáról ismert Ronaldo a vagyona egy részét luxuslakásokra, sportautókra és természetesen magángépekre költi. A futballistának jelenleg kettő magánrepülőgépe van. Az egyik egy 65,5 millió dollárt érő Gulfstream G650-es, ami egyetlen tankolással csaknem 13 ezer kilométerre tudja repíteni az utasait. A másik egy 10 férőhelyes Gulfstream G200-as, amit 25 millió dollárért vásárolt 2015-ben.

Az Aviapages értesülései szerint a G200-ból csupán 250 darabot gyártottak, így igazi ritkaságnak számít. A gépen található egy sütő, egy mikrohullámú sütő, egy hűtő, 3 ágy, műholdas telefon, egy komplett szórakoztató multimédiás rendszer, és egy mosdó is. Itt azonban még nincs vége, ugyanis egy faxgép is található a gépen. Az azonban rejtély, hogy vajon ki küldözgethet faxokat Ronaldónak. Mondjuk úgy, hogy Ronaldo különcsége nemcsak a pályán, hanem a magánéletében is visszaköszön.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!