Világszerte már több mint hárommilliárd ember töltötte le a TikTok-ot. Ez eddig még csak a Facebook-nak, illetve a hozzá köthető applikációknak sikerült.A TikTokon kívül ezidáig egyedül a Facebook, a WhatsApp, a Messenger és az Instagram érte el a hárommilliárdos letöltési számot. Fontos megjegyezni, hogy a TikTok elsődlegesen nem egy játék alapú applikáció, így az összehasonlítást is ehhez mérten kell kezelni.

A járvány, mint jótevő

A TikTok népszerűségéhez nagyban hozzájárult a koronavírus-járvány. Otthonaikban „raboskodó" emberek százmilliói kerestek szórakozási lehetőségeket, akik közül sokan a TikTok-ban találták meg a tökéletes partnert. A Sensor Tower kutatása szerint a TikTok letöltései az elmúlt két évben az alábbiak szerint alakultak (a „Q" a quarter-t, azaz a negyedévet jelöli):

  • 2019, Q2: 157 millió
  • 2019, Q3: 176 millió
  • 2019, Q4: 201 millió
  • 2020, Q1: 318 millió
  • 2020, Q2: 301 millió
  • 2020, Q3: 188 millió
  • 2020, Q4: 174 millió
  • 2021, Q1: 178 millió
  • 2021, Q2: 205 millió
Az adatokból jól kivehető, hogy a koronavírus első hullámának idején rengeteg ember szavazott bizalmat a TikTok-nak, ez a népszerűség 2020 második negyedévében is kitartott. 2021 második negyedévében a felhasználók összesen 534,6 millió dollárt, azaz közel 162 milliárd forintot költöttek a platformon. Ez 2020 második negyedévéhez képest 39 százalékos növekedést jelent. Így a TikTok globális bruttó bevétele meghaladta a 2,5 milliárd dollárt (755 milliárd forint). Ez eddig csak a Tinder-nek, a YouTube-nak, a Netflix-nek és a Tencent Videonak sikerült.

Ha valami megy, másoljuk


A TikTok sikerei arra ösztönözték a piaci versenytársakat, hogy hasonló funkciókkal bővítsék saját termékeiket. Ezen az állásponton volt az Instagram és a YouTube vezetősége is. Ennek okán előbbi kínálatában már elérhető a Reels, utóbbiéban pedig a Shorts funkció.

A TikTok-ot birtokló ByteDance vállalat befektetői jelenleg nagyjából 50 milliárd dollárra becsülik az app piaci értékét.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!