Az előrejelzések szerint elképesztő növekedés várható az emberiség által előállított adatmennyiségben a következő 5 évben.


Ha valami egyszer beindul, nincs megállás. Erre az egyik legjobb példa az internet világa és az előállított adatok mennyisége. A vírus hatásra ezen a területen is robbanásszerű növekedés volt tapasztalható. Az elmúlt évben 64200 milliárd gigabyte-nyi adatot hoztak létre, illetve másoltak le globálisan. 2020 és 2025 között az emberiség valószínűleg kétszer annyi adatot fog generálni, mint ami jelenleg létezik, írja a Világgazdaság az IDC kutatócég előrejelzéséről.

Nem a legjobb irány

Jogos a kérdés, hogy hol tárolják ezeket az adatokat, van-e egyáltalán elég hely? Tavaly globálisan 6,7 zettabyte (6700 milliárd gigabyte) volt az emberiség tárolási kapacitása. Ebből is látszik, hogy a 2020-ban létrehozott adatmennyiség csupán 2 százaléka került tárolásra. Számos adatot fogyasztási céllal hoznak létre, sokszorosítják, vagy éppen felülírják, így jön ki a matek.

Egyre több adatot hozunk létre, amihez egyre kevesebb táróló készül, ergo az évek előrehaladtával folyamatosan kevesebb információ kerül mentésre. A szakértők szerint ez rossz irányzat, mégpedig az alábbiak miatt:

  • a digitális ellenállóképesség megteremtéséhez szükségesek az adatok
  • a cégeknek információra van szükségük az ügyfeleikről, partnereikről, alkalmazottjaikról, hogy megfelelően kialakíthassák a vállalati kultúrát és a felhasználói élményt
  • innovatív megoldásokat adatok nélkül nem tudnak majd kidolgozni a vállalatok
A két legtöbb adatot termelő szegmens az IoT (dolgok internete) és a közösségi média lesz.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!