Fizetős szolgáltatást indít a Facebook
Fotó: Shutterstock

Már a héten elindul a fizetős Facebook

A Meta Verified szolgáltatást először Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be még ezen a héten, de a tervek szerint hamarosan egyre több területen lehet majd kiemelt felhasználóként kommunikálni ezeken a felületeken.A Meta Verified nevű megkülönböztető jelzése kék színű lesz – hasonlóan a Twitter mostanában sok vihart kavart pipájához. Az elv mindkét esetben ugyanaz: a felhasználó pénzt fizet azért, hogy kiemelkedjen a tömegből, írja cikkében az itbusiness.hu.

A szolgáltatás havi díja Ausztráliában és Új-Zélandon 11,99 (számítógép) vagy 14,99 (mobiltelefon) amerikai dollár lesz. Ezért az összegért mind a Facebook-on, mind az Instagramon elérhető lesz a Meta Verified státusz. Nem csupán „minőségjelző pecsét” emeli majd ki a fizetős felhasználókat: a pénzért cserébe több olvasóhoz eljuthat majd az üzenetük, nehezebb lesz az ígéretek szerint a már meglévő fiókok ellopása és ezek az ügyfelek a virtuális ügyfélszolgálaton is kiemelt támogatásra számíthatnak.

Az új szolgáltatás igénybe vételéhez szükség lesz egy hivatalos dokumentum távbemutatására is. A Meta a hitelességet és a biztonságot kívánja erősíteni ezzel a megoldással.

A Meta Verified státuszhoz tehát szükség lesz a betöltött 18 esztendő mellett egy fényképes igazolványra (méghozzá olyanra, aminek képe megegyezik a Facebookon vagy Instagramon lévő arcképpel és névvel). Ezért a felsorolt szolgáltatásokon kívül extra matricák járnak a Facebook Stories-hoz és a Reels-hez, valamint havi 100 elosztogatható aranycsillag is érkezik (ezekkel lehet jutalmazni a tartalomgyártókat és a két közösségi médián).

Fontos tudni azt is, hogy a profil nevének, illetve a létrehozó személy nevének, fényképének és születési évének megváltoztatásával a hitelesítési folyamatot újra végig kell vinni a Meta Verified státusz visszanyeréséhez. Az is lényeges, hogy a cégek egyelőre nem csatlakozhatnak a programhoz.

The Conversation

Ne hagyd ki!