Az egyik helyen alkoholt árultak az utcán gyülekezőknek, a másikban több mint harmincan voltak - írja a police.hu.


Több mint százan gyűltek össze pénteken, 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idejére érvényes rendeletet megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság a vendéglátóhelyet 60 napra bezáratta, az üzemeltetőt pénzbírsággal sújtotta, míg három bent tartózkodó vendég ellen szabálysértési feljelentést tettek. Az utcáról az emberek időközben hazamentek. Ezt a vendéglátóegységet már napközben is ellenőrizték a rendőrök, akkor nem tapasztaltak jogsértést.

A 60 napra bezárt hely a Központ a Madách téren

A vendéglátóhely a közösségi oldalán azt írta, minden szabályt betartott, nem érti a hatóság döntését.

Kedves Vendégeink!
Nagyon szomorú hírünk van. Annak ellenére, hogy minden szabályt betartottunk, a Rendőrség azonnali hatállyal 30 napra - módosítva 60 napra - bezáratott minket és 500.000 forint pénzbírságra büntetett. Nem nyithatunk ki elvitelre, és kiszállítással sem üzemelhetünk. Egyelőre értetlenül állunk a tények előtt. Nagyon köszönjük azoknak, akik ma eljöttek, elviteles termékeket vásároltak, ezzel is támogatva a több, mint 2 hónapja zárva lévő Központot. Amint többet tudunk, tájékoztatunk Titeket is.

A másik helyet még nem sikerült azonosítani

Egy közeli vendéglátóhelyen 20 óra után több tucat ember tartózkodott, akik nem az üzlet alkalmazottai voltak. Ezt az egységet 30 napra záratta be a BRFK, az üzemeltető pénzbírságot kap, szabálysértési feljelentést 33 ember ellen tettek.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!