Az egyik helyen alkoholt árultak az utcán gyülekezőknek, a másikban több mint harmincan voltak - írja a police.hu.


Több mint százan gyűltek össze pénteken, 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idejére érvényes rendeletet megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság a vendéglátóhelyet 60 napra bezáratta, az üzemeltetőt pénzbírsággal sújtotta, míg három bent tartózkodó vendég ellen szabálysértési feljelentést tettek. Az utcáról az emberek időközben hazamentek. Ezt a vendéglátóegységet már napközben is ellenőrizték a rendőrök, akkor nem tapasztaltak jogsértést.

A 60 napra bezárt hely a Központ a Madách téren

A vendéglátóhely a közösségi oldalán azt írta, minden szabályt betartott, nem érti a hatóság döntését.

Kedves Vendégeink!
Nagyon szomorú hírünk van. Annak ellenére, hogy minden szabályt betartottunk, a Rendőrség azonnali hatállyal 30 napra - módosítva 60 napra - bezáratott minket és 500.000 forint pénzbírságra büntetett. Nem nyithatunk ki elvitelre, és kiszállítással sem üzemelhetünk. Egyelőre értetlenül állunk a tények előtt. Nagyon köszönjük azoknak, akik ma eljöttek, elviteles termékeket vásároltak, ezzel is támogatva a több, mint 2 hónapja zárva lévő Központot. Amint többet tudunk, tájékoztatunk Titeket is.

A másik helyet még nem sikerült azonosítani

Egy közeli vendéglátóhelyen 20 óra után több tucat ember tartózkodott, akik nem az üzlet alkalmazottai voltak. Ezt az egységet 30 napra záratta be a BRFK, az üzemeltető pénzbírságot kap, szabálysértési feljelentést 33 ember ellen tettek.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!