Elindítja a részletfizetési szolgáltatást az Airbnb
Fotó: Shutterstock

Új fizetési lehetőség az Airbnb-n, hozzánk később érkezhet

Az Airbnb részletfizetés lehetőséget vezet be a kanadai és egyesült államokbeli ügyfelei számára. A szállásközvetítő a Klarna BNPL (“Buy Now, Pay Later”) fizetési megoldásokat nyújtó fintech céggel lépett partnerkapcsolatba, hogy rugalmas fizetési megoldásokat tudjon kínálni vendégeinek, írja a fintech.hu.


A Kanadában és USA-ban szálláskereső ügyfelek 4 részletben, kamatmentesen, 6 hétre tagolva tudják majd kifizetni a szállásukat az új fizetési szolgáltatás igénybevételével. $500 feletti foglalás esetén havi fizetési konstrukcióra van lehetőség, olvasható a fintech.hu cikkében.

A Payments Journal kutatása alapján a megkérdezett szálláskeresők 84%-a nagyobb valószínűséggel használna részletfizetési lehetőséget, például BNPL fizetési konstrukciót, foglalásuk véglegesítésénél. Az Airbnb a részletfizetést már idén bevezeti, és további országokkal bővítik majd a hozzáférhetőséget.

A BNPL szolgáltatások egyre népszerűbbek az Észak-amerikai piacon. Az Insider Intelligenceelemzése szerint 2023-ban az USA népességének 31%-a igénybe vesz BNPL szolgáltatásokat.

A svéd Klarna jelenleg az USA-ban 7 millió aktív ügyféllel rendelkezik, és több, mint 34 millió fogyasztó számára nyújt részletfizetési megoldásokat a régióban. A Klarna Közép-Európában is jelen van, például Romániában, Csehországban, Ausztriában és Lengyelországban is.

Magyarországon a BNPL szolgáltatások piacán először a PastPay jelent meg tavaly Júniusban. Azóta több másik szereplővel is bővült a rugalmas fizetési megoldásokat nyújtó szolgáltatók száma. Magyarországon még gyerekcipőben jár a BNPL, ezért a szolgáltatók nagy hangsúlyt fektetnek az edukációra. A BNPL célja, hogy “kényelmes fizetési megoldást kínáljon a vásárlóknak, és nem az, hogy adósságba kerüljenek” nyilatkozott Mete Atug, a Paysome ügyvezetője.


Ne hagyd ki!