Azt gondolnánk, a bankároknak álomállásuk van. Ülnek az irodájukban és egy rakat pénzt keresnek. Ám ez nem mindegyik pénzügyi szektorban dolgozóra igaz. A bankszektor napszámosainak a munkán kívül alvásra is alig jut idejük.

​Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés

Minden nap hajnali háromig robotolnak, majd 5 órát alszanak. Így telik a befektetési területen dolgozó zöldfülű banki alkalmazottak egy munkahete a neves Goldman Sachs bankháznál – írja a Financial Times üzleti lap. Nem is csoda, hogy a céghez frissen odakerült fiataloknak elegük lett és közülük 13-an levelet írtak a bank vezetőségének arról, hogy szeretnék csökkenteni heti 95 órás munkaidejüket és az őket érő stresszt.

​Mivel jár a sok munka?

A legtöbb túlterhelt fiatal bankár arról számolt be, hogy a sok munka már a fizikai és lelki egészségüket is veszélyezteti, hiszen gyakorlatilag nincs magánéletük. Szoronganak, nem tudnak aludni és már azt sem bánnák, ha elvesztenék a munkájukat. Arra a kérdésre, hogy egy tízes skálán hányasra értékelnék mostani munkahelyüket, a megkérdezettek átlagosan kettes osztályzattal feleltek.

​Elég lenne heti 80 óra!

A széthajtott bankárok természetesen több javaslatot is megfogalmaztak a főnökeik felé arról, ők hogyan szeretnének dolgozni? Meglepő, de ők már annak is örülnének, ha „csak" heti 80 órát kéne dolgozniuk és péntek este 9-től vasárnap reggelig nem kellene bemenniük a munkahelyükre. A bank a lap érdeklődésére csak annyit válaszolt, fiatal kollégáikkal közösen már dolgoznak a mindenki számára üdvös megoldáson, például igyekeznek még több pályakezdő fiatalt felvenni, hogy csökkentsék az egy főre jutó munkaterhelést.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A befektetők imádják Kelet-Európa új slágerstartupját

A csehországi Rossum szoftverfejlesztő vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott, ennk köszönhetően térségünk egyik legértékesebb startupjává lépett elő. Nézzük, miért imádják a befektetők az alig hatéves vállalkozást!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!