Azt gondolnánk, a bankároknak álomállásuk van. Ülnek az irodájukban és egy rakat pénzt keresnek. Ám ez nem mindegyik pénzügyi szektorban dolgozóra igaz. A bankszektor napszámosainak a munkán kívül alvásra is alig jut idejük.

​Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés

Minden nap hajnali háromig robotolnak, majd 5 órát alszanak. Így telik a befektetési területen dolgozó zöldfülű banki alkalmazottak egy munkahete a neves Goldman Sachs bankháznál – írja a Financial Times üzleti lap. Nem is csoda, hogy a céghez frissen odakerült fiataloknak elegük lett és közülük 13-an levelet írtak a bank vezetőségének arról, hogy szeretnék csökkenteni heti 95 órás munkaidejüket és az őket érő stresszt.

​Mivel jár a sok munka?

A legtöbb túlterhelt fiatal bankár arról számolt be, hogy a sok munka már a fizikai és lelki egészségüket is veszélyezteti, hiszen gyakorlatilag nincs magánéletük. Szoronganak, nem tudnak aludni és már azt sem bánnák, ha elvesztenék a munkájukat. Arra a kérdésre, hogy egy tízes skálán hányasra értékelnék mostani munkahelyüket, a megkérdezettek átlagosan kettes osztályzattal feleltek.

​Elég lenne heti 80 óra!

A széthajtott bankárok természetesen több javaslatot is megfogalmaztak a főnökeik felé arról, ők hogyan szeretnének dolgozni? Meglepő, de ők már annak is örülnének, ha „csak" heti 80 órát kéne dolgozniuk és péntek este 9-től vasárnap reggelig nem kellene bemenniük a munkahelyükre. A bank a lap érdeklődésére csak annyit válaszolt, fiatal kollégáikkal közösen már dolgoznak a mindenki számára üdvös megoldáson, például igyekeznek még több pályakezdő fiatalt felvenni, hogy csökkentsék az egy főre jutó munkaterhelést.

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!