ne legyenújra üresek a vendéglők, a védőoltás felvételére kéri a vállalkozókat a BKIK elnöke
Fotó:Shutterstock

Így lehet megfékezni a negyedik hullámot, a vállalkozóknak üzent a BKIK elnöke

Az elmúlt közel másfél évben a budapesti vállalkozásoknak sosem látott kihívásokkal kellett szembenézniük. Sokan pótolhatatlan veszteségeket szenvedtek el mind a személyes, mind az üzleti életben. Tömegével mentek csődbe jól menő cégek és üzletek, távoztak közülünk pótolhatatlan emberek, így indítja a fővárosi vállalkozóknak címzett, a védőoltás felvételére buzdító levelét Nagy Elek, a BKIK elnöke.


Megfékezni a negyedik hullámot

Mostanra mi, akik itt maradtunk, tudjuk, hogy minden eddiginél erősebbnek és ellenállóbbnak kell lennünk ahhoz, hogy az ehhez hasonló nem várt válsághelyzeteket biztonsággal túlélhessük. Ennek az ellenálló képességnek pedig nagyon fontos része az, hogy személyesen is – munkaadók és munkavállalók egyaránt – tegyünk meg mindent a jelenleg éppen kevésbé intenzív, de jó eséllyel hamarosan újult erővel támadó vírus terjedésének lassításáért. Az ősz közeledtével a város megtelik emberekkel, az irodák is nagyobb létszámmal működnek, miközben újabb variánsok bukkannak fel. Immáron tehetünk érte, hiszen mindenki dönthet arról, hogy él a lehetőséggel és a rendelkezésre álló oltások valamelyikével megóvja önmagát és környezetét.

Mit nyerünk az oltással? Mit nyerhetünk a felelős döntéssel? A budapesti gazdasági élet, a helyi vállalkozások működésének és jövedelemtermelő képességének biztonságos fenntartását, ezzel pedig végső soron a munkavállalók biztos jövedelmét. A kiszámítható jövedelmet ugyanis nem az eseti állami támogatások, hanem a fenntartható és zökkenőmentesen működő gazdasági élet biztosítja.

  A BKIK felhívása

Hisszük, hogy egyedül a vakcina az, ami gátat szabhat a járványnak

-olvasható az elnök levelében.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ezért arra biztatja a felelősen gondolkodó vállalkozókat és munkavállalóikat, hogy ha még nem tették, regisztráljanak a koronavírus elleni oltásra és adassák is be magunknak a vakcinát. Amennyiben lehetőségük van rá, győzzék meg erről legalább egy vállalkozó társukat is, hogy a társadalmi felelősség a lehető legszélesebb körben tudatosulhasson.

A budapesti vállalkozókkal való egyeztetéseink során több olyan példaértékű kezdeményezéssel találkoztunk, mellyel egy-egy vállalkozás sikeresen tudta megvédeni munkavállalóinak egészségét és a szervezet működését az oltások megfelelő követésével és egy hatékony belső szabályozás kialakításával. Annak érdekében, hogy ezek a jó gyakorlatok másoknak is segíthessenek, időről-időre megosztunk egy-egy sikeres vállalkozói gyakorlatot.

Amennyiben Önnél már működik ilyen példaértékű szabályozás, kérem ossza meg velünk, hogy beemelhessük sorozatunkba, melyet a bkik.hu honlapon és heti hírlevelünkben teszünk majd közzé.

A budapesti vállalkozások alkalmazottainak egészsége, a vállalkozást működtető emberek egészsége elsődleges és mindez immáron rajtunk múlik, sőt, közös felelősségünk.


Ne hagyd ki!