Nagyot kaszáltak a tengerparti utakon a magyar utazási irodák

Görög falu látképe

Photo by Alex Blăjan on Unsplash

Nagyot kaszáltak a tengerparti utakon a magyar utazási irodák

Legalább a kétszeresét érték el bevételeiknek az utazási irodák idén nyáron, mint tavaly.Dupláztak

A várakozásoknál jobban sikerült a nyár, az utazási irodák teljesen meg tudták tölteni a tengerparti charterjáratokat, és a tavalyi bevételük legalább kétszeresét érték el júliusban és augusztusban, írta a vg.hu. Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke szerint minden korábbinál több fiatal utazott szervezett keretek között, utazási irodával. Ugyanakkor az idősebb korosztályban a kényelmetlenségektől tartva kevesebben vállalkoztak most külföldi útra, mint eddig.

Hová utaztunk?

Az utazási irodás célpontok közül messze a klasszikus tengerparti üdülőhelyek, mindenekelőtt a magyarok által korábban is rendkívül kedvelt horvát és a repülős célpontnak számító görög és török tengerpart és Egyiptom voltak a legnépszerűbbek. Nagyban segítették az utazásokat az olcsó repülőgép járatok. Pár tízezer forintért lehetett eljutni repülővel a görög szigetekre és a népszerű olasz nyaralóparadicsomokra, Barira, a szardíniai Algheróra és a Kanári-szigetekre is.

Az év hátralévő része

Éledezik a céges utaztatás is, ami fontos indikátora a nemzetközi turizmusnak. Az utaztatók óvatos optimizmusát jelzi, hogy elkezdődött a téli szezon tervezése, a régóta népszerű Dubajban az expó például október végén nyit. Az utazási irodák a negyedik hullám közeledtével abban bíznak, amire a magyar és az európai országok vezetői egyaránt ígéretet tettek, hogy nem fogják már leállítani a gazdaságot és bezárni az országhatárokat sehol.

Ne hagyd ki!