Két év szünet után indulhat a buli, megnyitotta kapuit a Sziget Fesztivál Budapesten, az óbudai Hajógyári-szigeten. De mennyiért ehetnek-ihatnak ott a bulizók?
Az infláció emelkedését és különösen az élelmiszer drágulását látva a buliba indulók bizonyára elgondolkodnak azon, hogy vajon mennyi pénzt fognak költeni? Mint a Blikk írásából kiderül, bizony nem olcsó mulatság a fesztiválozás, mélyen a zsebébe kell annak nyúlni aki szeretne enni vagy inni valamit a Szigeten.
Italok
- csapolt Dreher sör 1290
- a dobozos sör 1390 forint,
- cider 1590 forint,
- röviditalok: 4 cl vodka, whiskey, pálinka vagy rum 1950 forint,
- a bor 690 forint/dl,
- ásványvízért 850 forint
- koktélok 4 ezer forinttól
Ételek
- Hamburger 4500 forinttól
- Gyros 3600-tól
- Egy pizzaszelet 1990 forinttól
Miért ilyen drága?
Bizony mellbevágó árak ezek, hiszen a legutóbbi, 2019-es Szigethez képest például a csapot sör 72, az üdítőitalok 56, a pizzaszelet pedig 81 százalékkal drágult. A Blikk azonban emlékeztet rá, hogy ezek az árak magasnak tűnhetnek, de nemzetközi viszonylatban az árlap még mindig az olcsóbb kategóriába számít. Az árrobbanás magyarázat pedig prózaian egyszerű: két év alatt nem csökkentek a bérleti díjak, fokozódott a munkaerőhiány a vendéglátóiparban, az elmúlt évben pedig szinte minden élelmiszer és italféleség ára drasztikusan emelkedett.