Színes port szóró, bulizó fiatalok egy fesztiválon

Két év szünet után indulhat a buli, megnyitotta kapuit a Sziget Fesztivál Budapesten, az óbudai Hajógyári-szigeten. De mennyiért ehetnek-ihatnak ott a bulizók?


Az infláció emelkedését és különösen az élelmiszer drágulását látva a buliba indulók bizonyára elgondolkodnak azon, hogy vajon mennyi pénzt fognak költeni? Mint a Blikk írásából kiderül, bizony nem olcsó mulatság a fesztiválozás, mélyen a zsebébe kell annak nyúlni aki szeretne enni vagy inni valamit a Szigeten.

Italok

  • csapolt Dreher sör 1290
  • a dobozos sör 1390 forint,
  • cider 1590 forint,
  • röviditalok: 4 cl vodka, whiskey, pálinka vagy rum 1950 forint,
  • a bor 690 forint/dl,
  • ásványvízért 850 forint
  • koktélok 4 ezer forinttól

Ételek

  • Hamburger 4500 forinttól
  • Gyros 3600-tól
  • Egy pizzaszelet 1990 forinttól

Miért ilyen drága?

Bizony mellbevágó árak ezek, hiszen a legutóbbi, 2019-es Szigethez képest például a csapot sör 72, az üdítőitalok 56, a pizzaszelet pedig 81 százalékkal drágult. A Blikk azonban emlékeztet rá, hogy ezek az árak magasnak tűnhetnek, de nemzetközi viszonylatban az árlap még mindig az olcsóbb kategóriába számít. Az árrobbanás magyarázat pedig prózaian egyszerű: két év alatt nem csökkentek a bérleti díjak, fokozódott a munkaerőhiány a vendéglátóiparban, az elmúlt évben pedig szinte minden élelmiszer és italféleség ára drasztikusan emelkedett.


The Conversation

Ne hagyd ki!