Galambos Lajos fellebbez a 2 év 10 hónapos börtönbüntetése ellen, és felszámolja vagyonát.Átértékelte az életét

Galambos Lajos - művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművész - azt mondta az Indexnek, hogy hatvan évesen átértékelte az életét, és rájött: a kevesebb is elég, ezért kiárusítja a javait, amire már nincs szüksége. Többek között Angliában, Franciaországban vásárolt minőségi bútorait és kincseit. Illetve boldogasszonypusztai birtokát is, melyet 2016-ban egy német ingatlanos portálon 2,6 milliárd forintnak megfelelő euró irányáron hirdettek. A birtok a közműlopási ügy miatt egy ideig bűnügyi zárlat alá került, de azt később feloldották. A Margitsziget nagyságú luxusbirtok Európában is kuriózumnak számít. A kúria oszlopos bejárata előtt négy méter magas szökőkút működik. A halastó 1,2 millió négyzetméternél is nagyobb, amelyhez tartozik egy csónakház, több motorcsónakkal és jet-skivel.

Közműlopási ügye

Galambos Lajost szeptemberben lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a bíróság. A vádirat szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet. Galambos azt mondta: az előtte álló körülbelül egy év, amíg megszülethet a másodfokú ítélet, nem telik majd tétlenül: készül a saját igaza bizonyítására.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Újabb hét, újabb büntetés: halmozza a rekordokat a Facebook

Az Egyesült Királyság versenyfelügyelete (CMA) magyar forintban számolva több tízmilliárdos büntetést szabott ki a Facebook-ra, mert a közösségi óriás szándékosan megszegte a szigetország versenyjogi szabályait.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Ellepték a katasztrófaturisták a konténerhajókkal teletömött kikötőket

Néhány hónapja valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valami jó is kisülhet a hajózási iparág vergődéséből. Mint kiderült, rengetegen kíváncsiak az óriási teherhajókra, az érdeklődők ellepték a világ nagyobb kikötőit. Az eredmény? Fellendült a turizmus.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!