A sarokkanapé a lakás sarokpontja lehet, ezért kell jól választani
Fotó: Alibútor

A kis lakások sarokpontja, így válassz okosan sarokkanapét

A kicsi lakások nagy ötleteket kívánnak az optimális helykihasználás érdekében. Amikor egy lakásban annyira kevés hely van, hogy lehetetlen bezsúfolni egy kétszemélyes fekhelyet, akkor bátran nyúlhatunk kreatívabb megoldásokhoz.

Kis lakás, nagy ötlet

Különösen az egyszobás lakásoknál lehet kényelmetlen, hogy több tevékenység is egyetlen helyen zajlik: az alvás, a kikapcsolódás, a főzés, az étkezés és a pandémia kezdete óta egyre gyakrabban a munka is. Egy stúdiólakásba nem lehet hálószoba, nappali, dolgozószoba, konyha és étkező funkciót is becsempészni. Ezért lényeges elengedhetetlen a tökéletes sarokkanapé kiválasztása például. Természetesen nem mindegy, hogy milyen ülőalkalmatosság kerül az egyszobás lakásokba. Kiváló választás lehet egy sarokkanapé, aminek funkcionalitása nemcsak egy sarokülő, hanem használható sarokkanapéágy szerepben is. Egy sarokülő ágyazható rendeltetése nagy áldás lehet az egyszobás lakásokba. De nemcsak ágyként lehet hasznos egy sarokkanapé, hanem a tárolóval rendelkező darabok praktikus kiegészítői lehetnek a kisebb apartmanoknak.

Legyél kreatív!

Nem minden sarokkanapé fekvőfelülete kényelmes, a moduláris (elemekből összerakott) darabok kifejezetten kényelmetlenek tudnak lenni alvás közben, és a gerincnek sem jó, ha tartósan nem megfelelően van megtámasztva. Erre jó megoldás lehet vagy a lehajtható kanapé vagy pedig a keményebb sarokkanapé tetejére elhelyezett vékony matrac, ami napközben kis helyen is elférhet.

Szerencsére ma már egyre ritkábban kell választani a design és a funkcionalitás közül. Amellett, hogy továbbra is kifejezetten divatosak maradnak a sarokkanapék, nagy előnyük a hagyományos kanapékhoz képest, hogy több férőhelyesek, így körülbelül azonos helyen nagyobb társaságot lehet leültetni rájuk. A sarokkanapék másik nagy előnye, hogy általában nagy ágyneműtartóval is rendelkeznek.

Természetesen a multifunkciós sarokkanapék esetében sem kell lemondani a legfrissebb trendekről, hiszen sokféle színben és anyagból állnak rendelkezésre. Legyen szó akár méregzöld bársonyról, napsárga szövetről vagy fekete bőrről, biztosan elérhető lesz az álomkanapé.

Ne hagyd ki!