Idén és jövőre összesen 20 milliárd forinttal támogatja a kormány a komolyzenészeket. Az nem derült ki, hogy pontosan kik és milyen rendszerben kapják meg a pénzt.


A Magyar Közlönyben megjelent határozatban (gördíts le a 17.oldalra, ott találod) csak az szerepel, hogy a komolyzenének a magyar és egyetemes szellemi értékek közvetítésében betöltött kiemelt jelentőségére figyelemmel, a kormány egyetért a zeneművészeti szervezetek működése és szakmai feladatellátása támogatásával. Ezért a komolyzenei hagyományok ápolásának elősegítése érdekében idén 9 milliárd 86 millió, 2022-ben pedig 10 milliárd 706 millió forinthoz jutnak az érintettek. Kik, mikor, hogyan, milyen feltételekkel? ki osztja el a támogatást? A válaszokra még várni kell.

Ami biztos: a pénzt a pénzügyi tárca vezetőjének és az emberi erőforrások miniszterének kell előteremtenie költségvetési forrásokból.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!