A nagyvállalatok üzemorvosai is olthatnak
17th MDG uses innovative system to distribute COVID-19 vaccines ...

Indulhat az oltási nagyüzem a hazai nagyüzemekben, feltételekkel

A nagyvállalatoknak lehetőségük van rá, hogy segítsék a járvány elleni védekezést azzal, hogy üzemorvosaik bevonásával oltást szerveznek vakcinára regisztrált munkavállalóiknak - mondta el Schanda Tamás az ITM közleménye szerint.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: A sokakat foglalkoztató cégek üzemorvosaik közreműködésével maguk is megszervezhetik dolgozóik oltását, így tett vagy tesz például a MOL, a Suzuki vagy a Wizz Air.

A feltételek

Azok a vállalatok, amelyeknél vállalják, hogy az üzemorvosuk bevonásával megszervezik dolgozóik oltását, a fővárosi és megyei kormányhivataloknál jelezhetik igényüket. A kormányhivatalokban működő megyei oltási munkacsoportok az éppen rendelkezésre álló vakcinákból tudják biztosítani a dolgozók oltásához szükséges mennyiséget. A vállalat telephelyén csak akkor valósulhat meg az ott dolgozók beoltása, ha az üzemorvos rendelője megfelel az oltóhelyekkel szemben támasztott jogszabályi követelményeknek – olvasható az ITM közleményében.


Ne hagyd ki!