Vigyázzunk idős szeretteinkre!

Most éppen Budapesten, Zuglóban figyelmeztették a lakosságot.


Tisztelt Zuglóiak! Több bejelentést kaptak a Zuglói Egészségügyi Szolgálat dolgozói, hogy főként idősebb zuglóiakhoz csalók csöngetnek be, azzal az ígérettel, hogy beoltják őket a koronavírus ellen

-olvasható a zuglo.hu-n.

A felhívás szerint nagyon fontos tudni, hogy a koronavírus elleni oltást csak jogszabályok által meghatározott módon, személyes bejelentkezés, időpontegyeztetés és értesítés után adhatnak be a Zuglói Egészségügyi Szolgálat orvosai a zuglói szakrendelőkben és rendelőkben. Bizonyos esetekben a háziorvosok a helyszínre mehetnek, de ezt is személyes jelentkezést, időpontegyeztetést és értesítést követően teszik meg.

A kerület arra kéri az időseket, ha személyes jelentkezés, időpontegyeztetés és értesítés nélkül bárki azzal keresné meg őket otthonukban, hogy beadná a vírus elleni oltást, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámon.

A járvány nem csak az idősekre vadászó csalókat bátorította fel, nemrég a jegybank tette közzé, hogyan védekezhetünk az egyre kifinomultabb módszereket alkalmazó pénzügyi adathalászok ellen.


Ne hagyd ki!