Idén is járványügyi készültségben vizsgáznak az érettségizők

A középiskolákat az eredetileg tervezettnél később fogják megnyitni, és csak írásbeli érettségit tartanak, ismertette az operatív törzs döntését a miniszterelnök a közrádióban.


Orbán Viktor elmondta, az iskolák újraindítására felkészültek, de az a döntés született, hogy a tervezett április 19. helyett a középiskolákat csak május 10-én fogják megnyitni, és csak írásbeli érettségit tartanak. Erről hamarosan megjelennek a részletszabályok.

A kormányfő kifejtette, ez azért is fontos, mert az érettségi szerepet játszik az egyetemekre való bejutásban. Azért, hogy fair legyen a tavaly és az idén érettségizők versenye, fontos, hogy összhang legyen a két vizsga között.

Így állunk az oltási kampányban

A jelenlegi tempóval a 4 millió beoltottat május elején fogjuk elérni - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezt követően, számítása szerint 7-10 nap alatt beadunk egymilliót, május harmadik hetére pedig a hétmilliót is elérjük. Június elejére tehát a nyolcmillió felnőttből hétmillió megkaphatja az oltást.

A kormányfő az interjúban nem jelölt meg dátumokat arra, hogy mikor és milyen módon indulhat meg a járványügyi védekezés szigorának enyhítése.


Ne hagyd ki!