A középiskolákat az eredetileg tervezettnél később fogják megnyitni, és csak írásbeli érettségit tartanak, ismertette az operatív törzs döntését a miniszterelnök a közrádióban.


Orbán Viktor elmondta, az iskolák újraindítására felkészültek, de az a döntés született, hogy a tervezett április 19. helyett a középiskolákat csak május 10-én fogják megnyitni, és csak írásbeli érettségit tartanak. Erről hamarosan megjelennek a részletszabályok.

A kormányfő kifejtette, ez azért is fontos, mert az érettségi szerepet játszik az egyetemekre való bejutásban. Azért, hogy fair legyen a tavaly és az idén érettségizők versenye, fontos, hogy összhang legyen a két vizsga között.

Így állunk az oltási kampányban

A jelenlegi tempóval a 4 millió beoltottat május elején fogjuk elérni - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezt követően, számítása szerint 7-10 nap alatt beadunk egymilliót, május harmadik hetére pedig a hétmilliót is elérjük. Június elejére tehát a nyolcmillió felnőttből hétmillió megkaphatja az oltást.

A kormányfő az interjúban nem jelölt meg dátumokat arra, hogy mikor és milyen módon indulhat meg a járványügyi védekezés szigorának enyhítése.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!