Tizenöt évig tartó próbálkozás után megválik az Adidas amerikai testvérmárkájától.


​Jobb lesz külön?

A vállalat azzal indokolja a szakítást, hogy a 2025-ig kitekintő stratégia kidolgozása során arra a megállapításra jutott, „a Reebok és az Adidas sokkal jobban ki tudja használni növekedési lehetőségeit, ha függetlenek egymástól". Az Adidas máris megkezdi az amerikai leányvállalat értékesítésének folyamatát. A következő hónapokban „teljes erővel dolgozunk, hogy sikeres jövőt biztosítsunk a Reebok márkának és a mögötte álló csapatnak".

​Nagyobb volt a csökkenés

Az 1949 óta működő német cég 2006-ban vásárolta meg amerikai versenytársát, hogy így hódítsa el a piacvezető pozíciót az ugyancsak amerikai Nike-tól. A társaság legutóbbi üzleti beszámolója szerint a Reebok márkán keresztül a tavalyi harmadik negyedévben 403 millió euró (145 milliárd forint) bevételt könyvelhettek el, ami az árfolyamhatások kiszűrésével számolva 7,2 százalékos visszaesést mutat az egy évvel korábbi 460 millió euróhoz képest. Ezzel szemben az Adidas márkával elért bevétel 5,459 milliárd euró volt, ami 2,5 százalékos csökkenést mutat az előző évi 5,849 milliárd euróhoz viszonyítva.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!