Már tervezed hova mész síelni? Mutatunk egy jó helyet!
Fotó: Panorama Hotel Turrach

Már tervezed hova mész síelni? Mutatunk egy jó helyet!

Két osztrák tartomány, Karintia és Stájerország határán, a Nockberge lankás hegyvonulatokból álló, impozáns világába beágyazódva, három mesés hegyi tóval körülölelve, 1763 méteres magasságban pompázik a hegyvidék fennsíkja, a Turacher Höhe. Itt található a Panorama Hotel Turacher Höhe, melynek neve is árulkodó: elképesztő kilátást biztosít a 4 csillagos szálloda.


Jó ide megérkezni egy egész napos síelés után, de ugyanilyen jó egész nap ott lenni, ugyanis a Spa és wellness részleg teljeskörű kikapcsolódást biztosít. És természetesen ezen a részlegen is csodálatos panoráma tárul elénk. A spa részlegen belső napozó terasz és pezsgőfürdő várja a látogatókat, de időzhetünk kétféle szaunában, infravörös kabinban vagy a gőzfürdőben. Feltöltődhetünk egy kellemes masszázzsal vagy a mozgásra vágyóknak felszereltek egy fitnesz termet is.

​Családosoknak kitűnő választás

Bár mi csak ketten utaztunk ide, az egyértelmű volt, hogy ez a hely tökéletes választás családoknak. Sőt a szálloda igazgatója elmondta, hogy visszatérő vendégeiknél gyakori, hogy először csak ketten érkeznek egy romantikus útra, majd évről-évre egyre többen, már a közös gyermekeikkel. Évszakonként speciális programokat állít össze a családosoknak az „Almbutler", aki egyfajta hegyi komornyik, másnéven gyermek animátor. Találkoztunk vele, valóban zseniális ötletei vannak. Ha beköszönt a tél, felveszi a téli ruháját és onnantól „Pistenbutlerré" válik, azaz a sípályák melletti segítő lesz.

Ha még ez sem lenne elég meggyőzni a családosokat, ott van még a Nocky Flitzer is! Most már jól fel kell öltözni hozzá, de egész évben működik egy 1,6 kilométer hosszú ródli vagy bob, mely akár óránkénti negyven kilométeres sebességgel is száguld le a hegyről. Óriási élmény, nekem elhihetik, kipróbáltuk!

​Őszből a télbe

Fotó: Panorama Hotel Turrach

A magaslaton az ősz zseniális színekkel komponált tájat varázsol nekünk, de legkésőbb november végén beköszönt a tél. Azonban már októbertől lehet általában síelni, ugyanis ez Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepe. 2205 méter a legmagasabb pont, 42 kilométernyi sípálya és 15 felvonó várja a téli sportok szerelmeseit. A pályák minőségére sem lehet panasz, ugyanis a Skiresort.de a turachi régiót a 60 km alatti kategóriában a legjobbnak minősítette.

És persze, aki nem síelne, annak sem szabad kihagynia a telet itt! 15 kilométeres gyalogos útvonal, hótalpas túrák, sőt jégkorcsolyázásra is van lehetőségünk.

És ha még ez sem győzött meg, íme egy kisfilm, ami már biztosan meg fog!

Ne hagyd ki!