A 4 millió beoltotthoz már csak néhány tízezer hiányzik, ezért szombat reggeltől életbe lépnek a korábban már bejelentett könnyítések. Erről Orbán Viktor beszélt a közrádióban.


A miniszterelnök elmondta, szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, éjfélre kell hazaérni, a vendéglátóipari egységek és boltok 11-ig lehetnek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkező (arról, hogy az igazolással miért nem éri meg trükközni, ITT írtunk) számára több lehetőség, szolgáltatás is megnyílik - egyebek között a mozik, edzőtermek, a szállodák, a vendéglátóhelyek belső terei, amelyeket felnőtt rokon kíséretében a fiatalok is látogathatnak. Korábbi cikkükben részletesen leírtuk, hogy mi változik, ITT megtalálod.

Könnyebbség a sportolóknak

A korábbi rendelethez képest az igazolt versenysportolók további könnyítéseket kaptak. Ezt ugyan nem a miniszterelnök jelentette be, hanem egy csütörtökön közzétett kormányrendeletből derült ki.

A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények – a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából – a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét betöltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára is látogathatóak

– mondja ki az a csütörtökön közzétett kormányrendelet, amely a 4 milliomodik első oltásadag beadása után lép hatályba. Vagyis szombaton.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!