A 4 millió beoltotthoz már csak néhány tízezer hiányzik, ezért szombat reggeltől életbe lépnek a korábban már bejelentett könnyítések. Erről Orbán Viktor beszélt a közrádióban.


A miniszterelnök elmondta, szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, éjfélre kell hazaérni, a vendéglátóipari egységek és boltok 11-ig lehetnek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkező (arról, hogy az igazolással miért nem éri meg trükközni, ITT írtunk) számára több lehetőség, szolgáltatás is megnyílik - egyebek között a mozik, edzőtermek, a szállodák, a vendéglátóhelyek belső terei, amelyeket felnőtt rokon kíséretében a fiatalok is látogathatnak. Korábbi cikkükben részletesen leírtuk, hogy mi változik, ITT megtalálod.

Könnyebbség a sportolóknak

A korábbi rendelethez képest az igazolt versenysportolók további könnyítéseket kaptak. Ezt ugyan nem a miniszterelnök jelentette be, hanem egy csütörtökön közzétett kormányrendeletből derült ki.

A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények – a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából – a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét betöltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára is látogathatóak

– mondja ki az a csütörtökön közzétett kormányrendelet, amely a 4 milliomodik első oltásadag beadása után lép hatályba. Vagyis szombaton.


The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!