Férfi téli kabát – javaslatok, hogyan válasszunk divatos és hasznos kabátot

Férfi téli kabát – javaslatok, hogyan válasszunk divatos és hasznos kabátot

A téli kabát a hideg időben legalább annyira fontos, mint a megfelelő cipő kiválasztása. Egyáltalán nem szabad félvállról vennünk és kizárólag csak arra törekednünk, hogy a kabát meleg legyen. Ha nem választjuk meg ugyanis a kabát megfelelő fazonját és stílusát, akkor könnyen olyan modellt választhatunk majd, amit alig akarunk felvenni. Az alábbiakban adunk pár tippet, hogy mire figyeljünk oda.


A megfelelő fazon

A férfiak általában hajlamosabbak arra, hogy a praktikumot tartsák szem előtt a kabát fazonja és stílusa helyett. Pedig mindkettő egyformán fontos, ha valóban férfias és stílusos megjelenést szeretnénk. Sokan esnek abba a hibába, hogy például olyan pufikabátot választanak, amely nem megy igazán az alkatunkhoz, vagy épp olyan stílust, ami meg az öltözetükhöz nem passzol. Ezért egyértelműen fontos megnézni a kabát fazonját, ha még a hölgyeknek is szeretnénk tetszeni. Erre létezik néhány nagyon egyszerű szabály, amire érdemes odafigyelni. Az első a magassághoz köthető. Ha kifejezetten magas és vékony testalkattal rendelkezünk, akkor ne hordjuk a nagyon pufi kabátot vékony, skinny farmerral, mert akkor egyfajta „nyalóka” testalkatot alakítunk ki magunknak. Ez egyébként a hölgyeknél is igaz. Az alacsony és teltebb testalkat pedig szintén nem kedvez a pufikabát viselésének. Mindkét esetben egy vékonyabb, vagy enyhén tömött kabátot érdemes ilyenkor választani.

A másik szabály a kabát szabására tér ki. A karcsúsított fazon gyakorlatilag minden férfinak remekül mutat testalkattól függetlenül. Azonban a teljesen testhezálló szabásokat csak azok válasszák lehetőleg, akik nem bánják, ha mindent kidomborít a kabát. Ezen kívül az aláöltözés is fontos ilyenkor. Ezekhez a slim fit kabátokhoz vékony pulóver dukál, mert a vastag szintén kidomboríthatja a kabátunkat úgy, hogy kövéríteni fog minket. A hosszított kabátokra is érdemes kitérni. Ha alacsonyabb a testalkatunk, akkor a fenék alattitól hosszabb kabátot már csak egy vastagabb talpú lábbelivel válasszunk. Ilyenkor ugyanis összenyomja majd az alkatunkat.

Milyen színű legyen a férfi téli kabát? 

A szezon férfias színei közé végre befurakodtak az élénkebb, világosabb színek is. Ez pedig egyáltalán nem baj, hiszen eredetileg is színesebb volt a férfiak öltözéke, mint ahogy később ez már változott. A hagyományos fekete, kék, piros és zöld színek mellett ma viszont már találhatunk sárga, királykék, sőt neonszínű férfi télikabátokat is. Ezeket a megfelelő összeállításban ugyanúgy tudjuk hordani, ahogyan a klasszikus színeket. Például egy teljesen fekete szetthez kifejezetten férfias és jól tudnak mutatni az ilyen élénkebb kabátok. Milyet érdemes választanunk? Ez függ attól, hogy milyen alkalomra szeretnénk. Ha egy univerzális kabát megvásárlása a cél, amiből például rendkívül széles választék áll rendelkezésre a Bolf.hu oldalán, akkor mindig érdemes a vékonyabb bélelésű sötét színek felé orientálódni. A fekete mellett a sötétkék, sötétbarna és a sötétszürke lehet olyan árnyalat, amely egy félelegáns megjelenéshez is remekül mutat. Ugyanakkor, ha olyan a stílusunk, hogy például az élénkebb színeket is szeretjük hordani, például piros inget veszünk zakóhoz, vagy élénk kék zakót, akkor a bordó kabátszín is nyugodtan szóba jöhet.


Ne hagyd ki!