Irány a kocsma!

Az áruházlánc arra kéri brit vevőit, hogy az kedvezőbb bolti árak ellenére ne nála, hanem a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeken vegyenek alkoholt ezen a héten.


A lazítások miatt kinyithattak a pubok szabadtéri területei a szigetországban, már amelyik ki tudott nyitni. Brit lapértesülések szerint 6 ezerre tehető azoknak a vendéglátóhelyeknek a száma, amelyek gazdasági, üzleti értelemben nem élték túl a koronavírus támadását. Őket már nem lehet megmenteni, de a többieket igen. Méghozzá úgy, hogy minél több vendég látogat el hozzájuk, és ha már ott van, fel is tankol helyben kedvenc italából.

A Tesco a pubok mellett

A koronavírus-járvány miatti többletkiadások eredményeként visszaesett a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco adózás előtti eredménye a legutóbbi üzleti évben. Ennek ellenére a tőzsdén jegyzett boltlánc önzetlenül kiállt a vendéglősök mellett.

A Napi. hu felidézte, hogy a nyitási menetrendnek megfelelően múlt hétfőtől Angliában kinyithattak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, és nyitvatartási időkorlátozás nélkül azok a vendéglátóhelyek - éttermek, pubok -, amelyeknek van lehetőségük szabadtéri felszolgálásra, például kerthelyiségekben vagy teraszokon.

A Tesco a közösségi médiában üzenve azt is megjegyezte, hogy csak akkor menjenek az emberek a pubokba, ha ezt biztonságosnak érzik. A nyitás napján igazi örömünnep volt az utcákon. A kocsmák, bárok és éttermek egyébként legkorábban május 17-én nyithatják meg a belső helyiségeket.


Ne hagyd ki!