Ma ez a legolvasottabb cikk, a legnagyobb érdeklődést kiváltó téma a mértékadó amerikai gazdasági hírportál, a Bloomberg kínálatában.


Az Európai Unió gazdasága a járvány miatt a korábbi teljesítménye 95 százalékán pörög. A Bloomberg szakértői számításai szerint ez heti 12 milliárd eurós veszteséget jelent. A talpra állás esélyeit rontja, hogy az EU riválisai, mint például az Egyesült Királyság vagy az Egyesült Államok jobban állnak az oltási kampányokkal, vagyis előbb enyhíthetnek a korlátozásokon, ennek következtében pedig gyorsabban tudják növelni a gazdaság teljesítményét.

A lezárás miatti leállás sokkal költségesebb, mint maga az oltási kampány

- nyilatkozta a Bloombergnek Guntram Wolff, a Bruegel kutatóközpont szakértője Brüsszelben. Ha az EU-ban elhúzódik az oltási kampány egy-két hónappal, az 50-100 milliárd eurós veszteséget okozhat a gazdaságnak.

Így állunk az oltással

100 emberből eddig 3 kapta meg a vakcinát az EU-ban, 15 Nagy-Britanniában és 10 az Egyesült Államokban. Vagyis, ha pusztán a számokat nézzük, jelenleg a britek állnak a legjobban a gazdaság újraindításáért zajló versenyben.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!