Ma ez a legolvasottabb cikk, a legnagyobb érdeklődést kiváltó téma a mértékadó amerikai gazdasági hírportál, a Bloomberg kínálatában.


Az Európai Unió gazdasága a járvány miatt a korábbi teljesítménye 95 százalékán pörög. A Bloomberg szakértői számításai szerint ez heti 12 milliárd eurós veszteséget jelent. A talpra állás esélyeit rontja, hogy az EU riválisai, mint például az Egyesült Királyság vagy az Egyesült Államok jobban állnak az oltási kampányokkal, vagyis előbb enyhíthetnek a korlátozásokon, ennek következtében pedig gyorsabban tudják növelni a gazdaság teljesítményét.

A lezárás miatti leállás sokkal költségesebb, mint maga az oltási kampány

- nyilatkozta a Bloombergnek Guntram Wolff, a Bruegel kutatóközpont szakértője Brüsszelben. Ha az EU-ban elhúzódik az oltási kampány egy-két hónappal, az 50-100 milliárd eurós veszteséget okozhat a gazdaságnak.

Így állunk az oltással

100 emberből eddig 3 kapta meg a vakcinát az EU-ban, 15 Nagy-Britanniában és 10 az Egyesült Államokban. Vagyis, ha pusztán a számokat nézzük, jelenleg a britek állnak a legjobban a gazdaság újraindításáért zajló versenyben.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!