A költségvetés tavalyi hiánya 9 százalék volt, forintban 5548,6 milliárdról van szó.


A járvány és a válság előtt a kormány 1 százalékos hiánnyal kalkulált. De jött a járvány. A most közölt friss adatok szerint 2020 decemberében az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 2250,5 milliárd forintos hiánnyal zárt, a tavalyi egész éves deficit ezzel 5548,6 milliárd forint lett Az uniós módszertan szerinti, vagyis eredményszemléletű GDP-arányos államháztartási hiány 2020-ban várhatóan 9 százalék körül lehet - közölte most Pénzügyminisztérium.

Mi lesz idén?

Nehéz megjósolni. A 2021-es költségvetést az országgyűlés 2,9 százalékos hiánnyal fogadta el. Csakhogy ez még a járvány második hullám előtt volt, legutóbb a Pénzügyminisztérium azt közölte, hogy a kormány 2021-re új, a GDP 6,5 százalékának megfelelő hiánycélt tűzött ki. A te büdzséd hogy áll?

The Conversation

Friss

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Oroszország ismét nekiment a Google-nek, felkészül a Twitter és a Facebook

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor hárommillió rubelre, azaz nagyjából 12,3 millió forintra büntette a Google-t személyes adatkezelésre vonatkozó jogszabályok megsértése miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!