Fiatal lány tart a kezében egy dobozos Pepsit
Fotó: Shutterstock

Sajtgyártó vette meg a Pepsi elhagyott orosz üzemét

Egy helyi sajtgyártó vette meg a PepsiCo Wimm-Bill-Dann Beverages nevű cégét, amelyet az amerikai cég már tavaly el akart adni. Az orosz hatóságok most jóváhagyták a tranzakciót.


Március elején a PepsiCo bejelentette, hogy felfüggeszti működését Oroszországban, hasonlóan számos más nyugati céghez, amelyek Ukrajna megtámadása után kivonultak az orosz piacról. A Pepsi ugyanakkor továbbra is tulajdonosa marad a Wimm-Bill-Dann cégnek, amely tejtermékek előállításával foglalkozik, és az egyik legnagyobb ilyen vállalat Oroszországban.

Ramenszkoje

Az orosz versenyhivatal jóváhagyta a Multipro nevű sajtgyártó kérelmét a Wimm-Bill-Dann Beverages megvásárlására. Az orosz cég pizzamozzarellát, valamint brie és camembert sajtokat készít.

A nyugati cégek kivonulásával a hátrahagyott létesítményeiket a helyi cégek gyakran nyomott áron tudják megvenni. A PepsiCo ugyanakkor azt közölte, hogy a létesítmény eladásáról már tavaly határoztak.

A PepsiCo úgy döntött, hogy ramenszkojei gyártóüzemét, amely 2015 óta nem működik, és nem állít elő semmilyen terméket, eladja

- mondták a Reuters megkeresésére.

Tejet még eladnak

A telephelyen irodaépületek, raktárak, és gyártóüzemek vannak, amelyeket az új tulajdonos mind átvesz.

A PepsiCo, amelynek termékei azon kevés nyugati áruk közé tartoztak, amelyeket ( nem mindent, a szerk.) lehetett kapni a Szovjetunióban, márciusban úgy döntött, hogy a létfontosságú termékek eladását nem szünteti be Oroszországban. Továbbra is forgalmaznak tejet és más tejterméket, valamint bébiételt és tápszert.

A PepsiCo bevétele egyébként az orosz kivonulás ellenére is túlszárnyalta a várakozásokat az első negyedévben. Arról, hogy az orosz piacon békeidőben a Pepsi vagy a Coca részesedése volt-e nagyobb, itt lehet bővebben olvasni.

Ne hagyd ki!