Auchan adathalászok riasztás
Fotó: Shutterstock

Adathalászok miatt adott ki riasztást az Auchan

Csalók küldtek üzeneteket az Auchan nevében az elmúlt két napban az áruházlánchoz köthető egyik e-mail címről - közölte a cég a weboldalán.


Az Auchan Magyarország kijelenti, hogy nem indított ilyen jellegű aktivitást, és mindenkit arra kér, ha ilyen üzenettel találkozott, azt hagyja figyelmen kívül.

Az Auchan arra kéri az érintetteket, ha 2023. június 21-én vagy 22-én a web.auchan.hu vagy web.auchan.com domainnévvel bármilyen, különösen QR-kódot tartalmazó e-mailt kaptak, ne kattintsanak rá és ne adjanak meg adatokat, olvasható a figyelmeztetésben.

Az eseményt kiváltó biztonsági sérülés ügyében még folyik a vizsgálat. Kérdés esetén a vállalat az adatvedelem@auchan.hu elérhetőséget biztosítja, az erre küldött leveleket az adatvédelmi és IT-biztonsági szakemberek válaszolják meg.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy péntek este 18.45 körül rákattintottunk az online.auchan.hu-ra, ahol ez az üzenet fogadott minket:

HIBAÜZENET: Technikai hiba miatt a rendeléseket visszaigazoló üzenetek és a szállítási értesítések kiküldése, illetve a regisztrációk visszaigazolása nem vagy csak késedelmesen történik meg. A hiba elhárításáig köszönjük a türelmet!


Ne hagyd ki!