Nagy különbségek vannak a balatoni büfék és éttermek áraiban
Fotó: Shutterstock

Hekk, gyros, bélszínsteak – ilyenek az árak a Balatonnál

Jelentős különbségeket mutatnak a balatonfüredi és a tihanyi éttermek és büfék az áraikban – világít rá egy friss vizsgálat. Mutatjuk, mennyiért lakhatsz jól manapság a balatoni üdülőhelyeken!


Ennyiből ehetsz egy jót a Balaton környékén

Balatonfüredi, illetve tihanyi büfék és éttermek árait vizsgálta egy turisztikai blog. A Facebook-oldalán tette közzé, milyen összegekkel szembesült a napokban.

Például egy tihanyi büfében a rántott csirkemell hasábburgonyával, valamint a bolognai sertésborda egyaránt 3990 forintba, míg a gyros 2290 forintba került. A hekk darabja 89 forint per dekagramm, tehát 30 dekagrammja 2670 forint volt.

Ugyancsak Tihanyban egy fesztiválon a sajtburgert 5990 forintra, a fish&chips-et pedig 4990 forintra árazták.

Egy füredi étteremben a rántott kovászos uborkáért 3250 forintot, a marhapofáért krumplipürével 7950 forintot, a hideg eperkrémlevesért pedig 3850 forintot kértek.

Egy másik balatonfüredi helyen a hekk kovászos uborkával 3900 forint, a hot-dog 2200 forint, a hamburger 2600 forint volt.

A füredi jachtklubban pedig a legolcsóbb ételt 5890 forintra, a legdrágább bélszínsteaket pedig 14900 forintra árazták.

A további árakat itt böngészheted.

Júliusban drágábban lehet megszállni a Balaton környékén

Egyébként egy friss vizsgálat szerint a legalacsonyabb kempingárakat Balatonőszöd mutatja a Balaton környékén. Ott 15 ezer forintért is találni szállást egy éjszakára két felnőttnek és két gyermeknek.

Középkategóriában Zamárdi 24 ezres, míg Siófok és Paloznak 21 ezres árszintet képvisel.

A faházakkal felszerelt kempingek napi költsége jellemzően 30-35 ezer forint között alakulnak a déli parton. Az északin ennél magasabb, 40 ezer forint feletti árak dominálnak. Kiemelkedik a gyenesdiási kemping, ahol 45 ezer forintért családi apartman bérelhető reggelivel.

Az apartmanok árai Alsóörsön 56 ezer forinttól kezdődnek, de Keszthelyen 39 ezer forintért is találni hasonló szállást. A prémium kategória az ilyen szálláshelyeknél 60 ezer forinttól indul, bár az északi part kicsivel drágább lehet.

A partnereknél azt látni, hogy a tavalyi árakhoz képest a hotelkategóriában idén egy főre számolva, átlagosan 5 százalékkal emelkedtek az árak. Minden egyéb kategóriában, ami nem hotel (kemping, panzió, apartman, vendégház) ez a mutató 8,1 százalék. (…) A teljes foglalások értéke hotelkategóriában három, nem hotelben 1,9 százalékkal emelkedett, vagyis a tavalyi évhez képest 4,9 százalékos javulás mutatható ki az idén. Az átlagos bruttó szobaátlagár a 3 csillagos kategóriában június hónapra 30 ezer forint, míg június hónapra 42 ezer forint környékén van jelenleg

idéztük Fekete Tamást, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnökét a napokban.

Ne hagyd ki!