A cseh DoDo egy éve lépett be a magyar piacra 9 autóval, és azóta több hazai városban is elérhetővé tette házhozszállítási szolgáltatásait. Ma már 70 gépjárműve és 150 alkalmazottja van.


A cseh cég tapasztalatai szerint az e-kereskedelemben érdemes kiszervezni a házhozszállítást, mert ezzel időt, pénzt lehet megtakarítani. A járvány megmutatta, hogy nemcsak az élelmiszerek vagy a készételek szállítására van igény, hanem a fogyasztók már szinte bármilyen termékhez szeretnének könnyen és gyorsan hozzájutni online rendeléssel.

Mit tud a DoDo?

A DoDo egyedi, nagyteljesítményű logisztikai platformot fejlesztett ki, amely adatvezérelt megoldásainak köszönhetően lehetővé teszi a különböző futárfeladatok összehangolását. A hatalmas mennyiségű beérkező információ elemzésével előzetesen kiszámítható a kereslet, a forgalmi helyzet és az optimális flottakapacitás várható alakulása. Ez pedig a cég szerint minden eddiginél fenntarthatóbbá teszi a házhoz szállítást, mivel az erőforrásigények pontos felmérésének köszönhetően megspórolhatóvá válnak a korábban feleslegesen megtett utak.

A szolgáltatás jelenleg négy európai országban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon elérhető. Az itthoni indulás egy csaknem 400 000 eurós beruházás révén valósult meg. Budapest mellett Miskolc, Debrecen, Eger, Szolnok, Szeged, Békéscsaba, Pécs, Kaposvár, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Tatabánya, Veszprém és Székesfehérvár szerepel a listán.

Európában a DoDo számos olyan kereskedelmi egységgel és gyorsétterem-lánccal alakított ki hosszútávú együttműködést és kísérleti projektet, mint például a Nespresso, a KFC, a Pizza Hut vagy a Kifli.hu cseh anyavállalata, a Rohlik.


The Conversation

Friss

Egészségügy: okos számítással elkerülhető lenne a pazarlás

A drága technológiát csak abból a szempontból kellene támogatni, hogy mennyire okoz nagyarányú egészségjavulást a súlyos betegségben szenvedőknek. Ehelyett mindent megveszünk, mert úgyis az állam állja a számlát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

21 ezer milliárd forintnyi aranyat bányásznának a Börzsönyben

Egy magyar cég aranyat és ezüstöt bányászna Nagyirtás és a Rózsa-hegy kutatási zónában.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Jon Tyson on Unsplash

Parragh átalakítaná az iparűzési adó  rendszerét, Budapest felhördült

Parragh László szerint az átalakítást össze lehetne vonni a formálódó globális társasági minimumadóval.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!