Új funkciókat építenek a levelezőrendszerbe

Csúcstechnológiás funkciókkal fejleszti a Google a Gmailt. A levelezőrendszer fejlesztései az 1.5-ös Geminin alapszanak. A levelező például magától képes lesz megfogalmazni, vagy összegezni az üzeneteket.


Jelentős fejlesztést kap a Gmail

Gemini 1.5 Pro mesterségesintelligencia-modellt (MI-modell) használó funkciók érkeznek a Google több termékébe.

Az új fejlesztések segíthetnek például dokumentum-, táblázat- illetve prezentációkészítésben is.

Az új funkciók meg fognak jelenni a Gmail webes felületén is, egy külön oldalpanelen, ahol a felhasználók parancsokat adhatnak az MI-nek. Akár üzenteket is írattathatnak a programmal, vagy beérkező levelek tartalmának összefoglalására is utasíthatják a modellt.

Azonban a Portfolio megjegyzi, az MI-alapú szolgáltatásokhoz Google Workspace, prémium Gemini AI vagy Google One AI előfizetésre lesz szükség.

Emellett fontos odafigyelni az MI munkájára, hiszen akár hibás vagy hamis tartalmakat is generálhat.

Levelezőrendszert fejleszthet az X

Egyébként Elon Musk egy X-en közzétett korábbi bejegyzése alapján nagyon úgy tűnik, levelezőrendszert fejleszt a vállalata. Az Interesting Engineering szerint az új platformot XMail néven emlegetik és a Gmail piaci dominanciájának a megtörése lehet a célja.

Musk egyelőre annyit árult el az XMail-ről, hogy „érkezik”, de azt nem mondta, mikor. Emellett homály fedi a levelezés mellett az egyéb funkcióit is, illetve azt, fizetős lesz-e.

A szakértők arra számítanak, a levelező valamilyen módon integrálva lesz az X közösségi platformba. Sőt, Musk korábban arra utalt, létrehoznak egy XTube nevű videós szolgáltatás, valamint egy XPay elnevezésű fizetőrendszert is.

Azonban igen valószínű, hogy az X-nek nem lesz könnyű dolga meggyőznie a felhasználóit arról, hogy lecseréljék a megszokott email-címüket.


Ne hagyd ki!