Harry Potter és a bölcsek köve
Fotó: Shutterstock

Luxuslakás árát kérik el ezért a Harry Potter-relikviáért

A legnevesebb festők alkotásainak árával vetekszik az a Harry Potter-emlék, ami júniusban kerül majd kalapács alá New Yorkban.Ritka kincsre licitálhatnak a varázsvilág legnagyobb rajongói, a világ egyik leghíresebb aukciósháza, a Sotheby's ugyanis árverésre bocsátja az első Harry Potter-kötet borítójának alapjául szolgáló illusztrációt.

Ez is érdekelhet! Falfirka több száz millióért? Attól függ, ki volt az elkövető!

Az érdeklődőknek azonban nem árt felkészülni, az irodalmi emlék kikiáltási ára ugyanis a luxusingatlanok tarifájával vetekszik:

a grafikáért 600 ezer dollárt, vagyis több mint 206 millió forintot szeretnének elkérni első körben, írja a Luxury Launches.

Ezzel az összeggel ez relikvia lesz a legdrágább tárgy, ami Harry Potter univerzumához tartozik.

A közel 30 évvel ezelőtt készült illusztrációt 2001-ben bocsátották először átverésre a Sotheby’s londoni telephelyén. A kép akkor 107 ezer dollárért talált gazdára, ezzel az összeggel pedig már akkor is franchise-rekorder lett.

Figyelmedbe ajánljuk! Egy korty profit? Hogyan fektessünk borba?

A június 26-án esedékes aukción azonban nem ez az egyetlen Harry Potter-emlék, amit megszerezhetünk: kalapács alá kerül még például J.K. Rowling Bogár bárd meséinek eredeti kézirata is, melynek becsült értéke 250 és 350 ezer dollár között mozog.

Ne hagyd ki!