Két platformot érint a gyökeres változás
Fotó: Shutterstock

Új néven születnek újjá a nagy streamingszolgáltatók

Megszűnnek az HBO Max és a Discovery+ streamingszolgáltatók. Új néven, együtt lesznek jelen a streamingpiacon a jövőben. Mutatjuk, hogyan fogják hívni az új szolgáltatót!


Megszűnik az HBO Max és a Discovery+ streamingszolgáltatás

Új néven folytatja az HBO Max és a Discovery+ streamingszolgáltatás az egyesülésük után a jövő év közepétől (a régiónkban 2024-től). A Warner Bros.-hoz köthető szolgáltatók mind tartalmi, mind technológiai szempontból megújulnak, de elsősorban a Discovery+ alapjaira épülnek újra és közösen, Max néven folytatják a jövőben a CNBC értesülése szerint.

Azonban egyelőre nincs a végleges döntés a névről. Egyébként a projekt belsős kódneve „BEAM”. De a „Max” név azért is valószínű, mert a Warner Bros. Discovery úgy szeretné beolvasztani az HBO szolgáltatását, hogy az ne árnyékolja be a Discovery kínálatát például a DC Comics. és a Warner Bros. tartalmaiból – jegyzi meg a hwsw.

Az új platform a kezelőfelületén az egyes brandekhez tartozó videókat a Disney Plus mintájára különböző hubokba rendezheti, ahol külön böngészhetők például a Disney-hez, a Marvelhez, a Star Warshoz, vagy a Pixarhoz fűzhető tartalmak.

A Max a két egyesülő platform előfizetőinek a száma alapján a világ harmadik legnagyobb online előfizetéses streamingszolgáltatója lehet. A szolgáltatás árazásáról egyelőre nincsenek hírek.

A Discovery jelenleg 92,1 millió felhasználóval rendelkezik globálisan a különböző streaming platformjain. A vállalat a második negyedévben azonban „csupán” 1,7 millió új előfizetőt gyűjtött, ami mellett 3,4 milliárd dolláros veszteséget könyvelhetett el. A rossz mutatók leginkább a cégek összeolvadásával járó kedvezőtlen folyamatokhoz köthetők.

Magyarországot is érintette a cégfelvásárlás

Áprilisban zárult le a felvásárlás, amelyben a Discovery 43 milliárd dollárért megszerezte a WarnerMediát. Ezt követően a Warner Bros. Discovery hetven állást szüntet meg az HBO Maxnál, elsősorban a divízió reality, casting és a beszerzési részlegein. A leépítések a streamingszolgáltató teljes állományának 14 százalékát érintették.

Az új menedzsment jelentősen belenyúlt a tartalomkínálatba a hazánkban is. A platformról eltűnt több, nagy nézettségű hazai produkció, mint például a Besúgó című sorozat, valamint az Aranyélet széria harmadik évada. A stúdió augusztus elején pedig úgy döntött, hogy nem kerül be a repertoárba az eredetileg exkluzív tartalombak szánt Batgirl című film (végül be sem fogják mutatni, pedig 90 millió dollárt ráköltött a cég).

Ne hagyd ki!