HBO max logó telefonon lilán és pattogatott kukorica
Fotó: Shutterstock

Elbocsátásokkal készül a nagy dobásra az HBO Max

A Warner Bros.Discovery hetven állást szüntet meg az HBO Maxnál, elsősorban a divízió reality, casting és a beszerzési részlegein.


A lépés része a Warner Bros.Discovery törekvésének, amellyel megszüntetné az átfedéseket az HBO Max és a Discovery+ között.

Készülnek a nagy dobásra

Áprilisban zárult le a felvásárlási folyamat, amelyben a Discovery 43 milliárd dollárért megszerezte a WarnerMediát.

A Discovery vezére, David Zaslav új streamingszolgáltató létrehozásán dolgozik az HBO Max és a Discovery+ egybeolvasztásával. A platform a tervek szerint a jövő év közepén indul az Egyesült Államokban, míg nálunk az előfizetők csak 2024-ben érzékelhetik majd a változást.

A mostani leépítések a streamingszolgáltató teljes állományának 14 százalékát érintik.

Az új felállásban a Discovery biztosítja majd a reality programokat, így fölöslegessé válik az HBO Max reality divíziója.

Az HBO emellett gyakran dolgozik külsős casting directorokkal, és visszavágta a licencelt filmek vásárlását, emiatt a casting és a beszerzési részlegeken is kevesebb emberre van szükség. A leépítés a hírek szerint érinti a gyártást is.

Erős verseny

Az biztos, hogy az elbocsátások miatt műsorok nem szűnnek meg

– hangsúlyozták a CNBC forrásai.

A felvásárlás után megváltozott a magyar HBO Max tartalomkínálata is. A platformról eltűnt több nagy nézettségű hazai produkció, például az idén bemutatott Besúgó című sorozat, valamint a régebbi Aranyélet széria évadai. Zaslav akkor azt ígérte, hogy a tartalomkínálatban nem terveznek további drasztikus átalakításokat. Az új platform ugyan elsősorban a Discovery+ alapjaira épül majd. Erről bővebben itt írtunk.

A streamingszolgáltatók piacán egyre élesedik a verseny: friss hír, hogy a Disney megelőzte előfizetői számban a korábbi abszolút piacvezető Netflixet. Korábban a Netflix kétszer is elbocsátásokról számolt be, erről itt lehet olvasni.

Ne hagyd ki!