A horvátok most vezették be az árstoport
Fotó: Shutterstock

A horvátok megvárták a nyár végét az új ársapkákkal

A horvát kormány legújabb intézkedéscsomagja nyomán éjféltől életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása - közölte az Index.hr horvát internetes hírportál. Az érintett termékek külön címkével lesznek ellátva, így könnyen felismerhetők lesznek.Az ársapka 30 harminc árucikket érint, többségében élelmiszereket. A napraforgóolaj, a tej, a liszt, a cukor, az egész csirke és a darált sertéshús esetében az előző, még márciusban elfogadott árkorlátozások maradnak érvényben.

Az új termékek között olcsóbb lesz a tejcsokoládé, a joghurt, a gouda sajt, a rizs, a spagetti tészta, a tojás, valamint egyes hústermékek, továbbá a burgonya, a sárgarépa és a bab. De korlátozták a WC papír, a tusfürdő, a fogkrém, a pelenka és az intimbetét árát is. A teljes kosár értéke most 24 euróval lesz alacsonyabb.

A zágrábi kormány a múlt héten tárgyalásokat folytatott a legnagyobb horvát kereskedelmi láncok képviselővel is, amelyek közül egyesek ígéretet tettek arra, hogy az év végéig további 300 és 1000 közötti termék árát állítják vissza a tavaly december 31-ei szintre. (Forrás: MTI)


Ne hagyd ki!