Új épület nyitotta meg kapuit Budapesten.Régi helyszínen új épület

Fotó: Hungexpo

Megnyitotta működését az új budapesti konferenciaközpont a Hungexpo területén. A rendezvényszervezők már nagyon várták a beruházást, több mint egy évtizede szó volt róla. Ezzel Budapest jelentőset lépett előre a régiós konferenciaturizmus rangsorában. Az ingatlan több mint 25 ezer négyzetméteres, plenáris terme 2048 fős. A teljes egészében állami beruházás költsége 55 milliárd forint volt. A tervező a Finta Stúdió, a kivitelező a KÉSZ Zrt., a projekt kormányzati felelőse Fürjes Balázs államtitkár volt.

Évi 2 millió látogatót várnak

Fotó: Hungexpo

A beruházás üzemeltetője a Hungexpo Zrt., a régió vezető kiállítás- és konferenciaszervező cége. A cég 2005-től a francia GL events csoport tagja. Évente legalább 200 konferenciával számolva félmillió résztvevőre és 2 millió látogatóval számolnak. A megújult rendezvényhelyszín adott otthont szeptember elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Illetve szeptember 25. és október 14. között itt rendezik az Egy a természettel című vadászati világkiállítást, ami 70 milliárdba került, többe, mint maga az épület, ahol rendezik.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!