Az innováció sem kerüli el a gödöllői Pap Kolbászműhelyt, de néhány hagyományon sosem változtatnának. A kilencvenes évek közepén indult a családi vállalkozás, ami mára jelentős üzemmé nőtte ki magát, kiváló minőségű húskészítményekkel látva el a piacot.
Csökkentették az ökológiai lábnyomukat
A Pap család gödöllői üzeme a legmodernebbek közé tartozik az országban. Felsorolni sem egyszerű a telep zöld megoldásait: újrahasznosítják a csapvizet, napelemrendszert működtetnek, hulladékhőt használnak fel és a csomagolás-technológiájukat is fejlesztik a minél kisebb ökológiai lábnyom érdekében – írja a magyarmezőgazdaság.hu.
A műhelyükbe érkező sertés- és szürkemarhahúst tüzetesen átvizsgálják a feldolgozás előtt, hiszen csak a legjobb minőséggel hajlandóak dolgozni. Termékcsaládjuk egy része szezononként változik, gyakran kerülnek kínálatukba igen különleges alapanyagokkal készült új termékek.
A műhely kifejezés kissé kicsinyítő képző, mert az üzem valójában 640 négyzetméteres. A névvel azt szerettük volna sugallani, hogy mi nem nagyipari technológiát használunk, hanem családias környezetben szeretnénk magas minőségű élelmiszereket létrehozni
- nyilatkozta Pap Krisztián, a cég ügyvezető-tulajdonosa.
A minőség az üzleti tervük alapja
A vállalkozásukhoz a szürkemarha húsa állami gazdaságból érkezik, a sertéshús viszont több termelőtől, hiszen külön egyik sem tudná kiszolgálni a mennyiségi igényeiket. Jelenleg a húszat is meghaladja a kolbász- és szalámitermékeik száma. Kizárólag prémium élelmiszereket gyártanak annak ellenére, hogy tisztában vannak vele, ezzel csak egy szűk vásárlói kört tudnak megcélozni.
A koronavírus-járvány őket is nehéz helyzetbe hozta. A hullámvölgyben azonban váratlan segítségük érkezett. A pandémia közepén megjelent az hazai piacon az online kereskedelemmel foglalkozó Kifli.hu. A partneri megállapodás után a házhozszállítással fedezni tudták a kiadásaikat, a cég pedig mindmáig az egyik legnagyobb vevőjük.
Továbbra is fejlesztenek
Jelenleg is dolgoznak új termékek létrehozásán, valamint a csomagolás fejlesztésén. A közelmúltban új eszközökbe fektettek be annak érdekében, hogy fejleszteni tudják a füstöltáruikat. Továbbá új emberek felvételére is szükségük volt.
Most éppen a füstölőnket fejlesztjük, amellyel a hagyományos füstölési eljárást egy újgenerációs módszerrel keverjük: hideglevegő-forgatással, páratartalom-méréssel. Emellett környezetbarátabb csomagolásra térünk át, amire QR-kódot tüntettünk fel, így a vásárló minden információt megtudhat az adott termékről
– ismertette a legújabb innovációt Pap Krisztián.
A vállalkozó emellett arról is említést tett, hogy a hasonló termékfejlesztéseket egyre inkább megkövetelik a nagyobb partnereik is.