Ez nagyon nem jó hír a streamingszolgáltatóknak
Fotó: Shutterstock

Egyre többen választják az „ingyenes Netflixet”

Rendszeresen jelenti a Netflix az olyan illegális kalózoldalakat, amelyeken ingyen lehet filmeket és sorozatokat nézni. A streamingszolgáltató szerint ezek az egyre népszerűbb platformok igen rossz hatással lehetnek az üzletükre, és veszélyesek a felhasználókra is.


Kalózoldalak miatt aggódik a Netflix

A Netflix régóta küzd a filmek és a sorozatok illegális terjesztése ellen. Ez cseppet sem meglepő annak a fényében, hogy ezek jelentős anyagi károkat okozhatnak a filmiparnak és a streamingszolgáltatóknak.

Azonban a Netflix úgy látja, rendkívül nehéz harcolni ezekkel szemben. Például azért, mert gombamód szaporodnak. Hiába lövik le az egyik ilyen oldalt, indul is egy másik egy új webcímen és szerveren – áll a szolgáltató egyik friss, az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) küldött jelentésében.

A Torrent Freak szerint ezen illegális szolgáltatást nyújtó oldalak népszerűsége elsősorban azzal magyarázható, hogy jelentősen drágultak a streamingplatformok az elmúlt időszakban. Ráadásul - teszi hozzá a HVG - egyre többen választják a kalózplatformokat a streaming őshazájában, az Egyesült Államokban is.

A portál úgy látja, ugyan nem fog a kalózok miatt bedőlni a Netflix, viszont az illegális trend aggasztó. Egyik oldalról - ahogyan azt fentebb említettük - anyagi veszteséget okoz a streaming- és a filmiparnak. Másik részről ezen oldalak a háttérben kártékony programokat is tartalmazhatnak, így adatbiztonsági kockázatokat jelentenek.

Több pénzt sajtolna ki az előfizetőiből a Netflix

Egyébként újabb áremelésre készül a Netflix a friss üzleti beszámolója szerint. A drágulást a fejlesztéseikkel indokolták.

Ahogyan egyre többet ruházunk be a Netflixbe és fejlesztjük azt, időre-időre megkérjük tagjainkat, hogy fizessenek egy kicsit többet, hogy tükrözzék ezeket a fejlesztéseket. Ez segít a további beruházások lendkerékének beindításában a szolgáltatás további javítsa és növelése érdekében

- idéztük a streaming-szolgáltató magyarázatát a napokban.

Az is kiderült, hogy miután a Netflix néhány hónapja megszűntette az Basic csomag előfizetésének a lehetőségét azon felhasználóknál, akik korábban nem ebben voltak, hamarosan az arra előfizetőknél is eltöröli az alapcsomagot.

A Basic csomagot néhány hirdetési országban nyugdíjba akarjuk küldeni, Kanadával és az Egyesült Királysággal kezdve a második negyedévben, és onnan folytatjuk a sort

- közölte a vállalat.

A cég az elmúlt mindkét évben is növelte a díjait. Jelenleg a Netflix 2490 forintos havidíjért kínálja az alapcsomagját Magyarországon. A Standard csomag 3490 forintba, a Premium pedig 4490 forintba kerül havonta.

Ne hagyd ki!