Balatoni nagybevásárlások húzták a fogyasztást júliusban

Vásárló egy diszkontáruházban

Balatoni nagybevásárlások húzták a fogyasztást júliusban

Csekély többletet hozott a kiskereskedelmi forgalom júliusban. A Balaton-környéki megyék az átlagos 3 százalékos bővüléshez képest a dupláját adták.Budapesten csökkent

Júliusban Somogy, Veszprém és Zala megyében a többi megyéhez képest duplájával, 5-6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom éves szinten. Jól szerepelt Baranya megye is, több mint 5 százalékos többletet ért el. Budapesten viszont csökkent a forgalom volumene több mint 2 százalékkal. Szintén visszaesést könyvelhetett el Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Hajdú-Bihar és Vas megye. Országosan - naptárhatással korrigáltan - 3 százalékos volt az éves kiskereskedelmi növekedés júliusban, olvasható a KSH tájékoztatójában.

Pandémia-hatás

Júliusban átlag feletti forgalombővülést értek el az online boltok, a csomagküldő és internetes forgalom volumenindexe ugyanis közel 16 százalékkal emelkedett. Az élelmiszereket árusító boltokban 5 százalékos volt a növekedés éves szinten. Az év első hét hónapjában a kiskereskedelmi forgalom alig több mint 2 százalékkal nőtt éves összevetésben, ami még bőven elmarad a járvány előtti 5-7 százalékos több éves emelkedéstől.

Ne hagyd ki!