A hivatalos céges beszámolók alapján kiderült, mely Magyarországon működő boltláncban vásároltak tavaly a legtöbben? Hosszú évek után trónfosztás történt, egy hipermarektlánc helyét egy diszkontlánc vette át az élen!


​Élre törő diszkontlánc

Kitűnő évet zárt 2020-ban a magyar Lidl. Az adott üzleti évben nettó árbevétele 21 százalékkal 667 milliárd forintra nőtt, amivel a külföldi kézben lévő láncok közül a legjobb eredményt érte el, amivel letaszította a trónról a korábbi listavezető Tesco-t – vette észre a napi.hu.

​Visszaesett a Tesco

A magyar Tesco belföldi nettó forgalma közel 588 milliárd forint, ami 2 százalékos csökkenést jelent. Ezzel a Tesco csak a harmadik az új listán, mivel a Spar hivatalos beszámolója szerint 630 milliárd forintos bevételt ért el belföldön, 10 százalékkal többet, mint 2019-ben.

​Nagyot ugrott az Aldi

A negyedik helyen az Auchan áll, a boltlánc 7 százalékos pluszt ért el, így 356 milliárd forint volt a magyarországi nettó bevétele. A Penny Market 14 százalékkal 307 milliárd forint feletti belföldi bevétellel zárta a múlt évet, az Aldi ugyanakkor 19 százalékos növekedéssel 292 milliárd feletti forgalmat könyvelhetett el.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!