Az évből még csak jó másfél hónap telt el, de az eddig beérkezett adatok alapján valószínűsíthető, hogy az európai startupok világában ezek a cégek lesznek a járvány nagy nyertesei.


Az európai fintech szektor képviselői (vagyis a korszerű pénzügyi, fizetési megoldásokat kínáló vállalkozások) tavaly 5,3 milliárd euró befektetést vonzottak, és a diadalmenet idén is folytatódik. Február közepéig már 2 milliárd eurót gyűjtöttek, így nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy bátran kimondjuk: túlszárnyalják a tavalyi teljesítményüket.

Ki lesz 2021 legnagyobb nyertese? Kikre érdemes figyelni, kiket érdemes követni? A sifted.eu weboldal a European Startups segítségével és a Dealroom értékbecslésének felhasználásával összeállította a 150 legígéretesebb fintech startup listáját, részletes adatokkal, tevékenységi körökkel, termékekkel, szolgáltatásokkal. A listát ITT találod meg.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!