Skandináviában terjeszkedik a magyar társkereső cég
Fotó: Shutterstock

Skandináviában talált partnert a magyar társkereső, meg is vette

A hazai társkereső oldalakat működtető Dating Central Europe Zrt. tulajdonosai, Weiler Péter vezérigazgató és a befektető Russmedia Equity Partners, a Mötesplatsen (lefordítva: Találkahely) nevű Svédországban és Norvégiában működő prémium társkereső oldal felvásárlásával erősítenek. Az oldal korábbi tulajdonosa - a Schibsted - 15 év után válik meg a vállalattól.


Partnerség

A Randivonal-at és a Mötesplatsen-t működtető Dating Central Europe az európai társkereső piacon így portfóliójával már 6 országban lesz jelen, konszolidált árbevétele meghaladja majd a 2,5 milliárd forintot. A vételárat nem közölték.

A Dating Central Europe Zrt. ideális szakmai befektető, aki új tulajdonosként minden bizonnyal sikeresen fejleszti majd tovább a Mötesplatsen társkereső oldalt

- mondta Peter Grytterhielm a Schibsted operatív igazgatója.

A több mint 20 éve működő Randivonal a magyar internet hőskora óta szerzett tapasztalataival egyenértékű partnere lesz a hasonló életúttal rendelkező Mötesplatsen-nek. A két társkereső oldal az adott országban úttörökként tűzte ki célul, hogy kifejezetten a komoly kapcsolatok megtalálására építi fel szolgáltatásait.

Úgy gondoljuk, hogy mindkét vállalatunknak nagyon hasonló a mozgatórugója, immáron több mint két évtizede azonos értékek mentén fejlesztjük prémium társkereső szolgáltatásainkat. Sikeresen védjünk a helyi piacunkat a nemzetközi óriáscégekkel szemben és ugyanazokkal a kihívásokkal találkozunk. Hiszek abban, hogy miközben a nemzetközi szinergiákra támaszkodunk, jövőnk a helyi piacoktól függ. Nem tervezzük a platformjaink összevonását, mivel minden weboldalunknak a helyi adottságokra kell reflektálni, relevánsnak maradni, valamint megtartani és építeni azokra a kulturális különbségekre, amikre büszkék lehetünk. A jövőt a globális monopóliumokkal szemben a lokális és prémium szolgáltatásokban látom

– nyilatkozta Weiler Péter a Dating Central Europe Zrt. vezérigazgatója.

Igényeseknek

Az online társkereső szolgáltatások napjainkban a prémium szegmensben erősödnek leginkább. Ebből a trendből legjobban azok a lokális márkák profitálnak, akik nagy múlttal rendelkeznek, és személyre szabott, minőségi szolgáltatást nyújtanak.

Ez egy nagy horderejű akvizíció a DACE Zrt. számára és az első lépés a vállalattal kapcsolatos nemzetközi akvizíciós tervünkben. Hiszünk abban, hogy a két hasonló értékrenddel rendelkező márka még sikeresebb lesz a közös irányítás alatt. Nagy örömmel üdvözöljük a Mötesplatsen-t és összes munkatársát vállalatcsoportunkban

– nyilatkozta Chris Wittlinger a Russmedia igazgatója.

Van, aki randizásból lett milliárdos

A Bumble felületén csak a nők kezdeményezhetnek, ami forradalmi változást indított el a randi-appok világában. Vezérigazgatója egy fiatal hölgy, Whitney Wolfe Herd, aki 2012-ben kezdett el dolgozni a Tindernél, az egyik legnépszerűbb társkereső applikációnál. Elmondása szerint még a nevet is ő találta ki. Abban az időszakban, amikor drasztikusan elkezdett növekedni a Tinder felhasználóinak száma, Herd már a marketing osztály alelnökeként tevékenykedett. Végül 2014-ben hagyta ott a Tindert, ugyanis szexuális zaklatás áldozata lett, aminek következtében 1 millió dollár kártérítést, valamint részvényeket kapott.

Bár korábban is jelentős vagyonnal rendelkezett, milliárdossá mégis akkor vált, amikor tőzsdére vitte a cégét. Herd 21,5 millió részvénye összesen körülbelül 1 milliárd dollárt ér. Érdemes megjegyeznünk, hogy az 500 leggazdagabb ember közül csupán 5 százalékos azon hölgyek aránya, akik önerőből kerültek be ebbe az illusztris társaságba.

​A legfiatalabb női vezér

Ő a legfiatalabb női vezérigazgató, aki nyilvános részvénykibocsátással vitte a cégét a tőzsdére. Mindezt Herd 31 évesen érte el. Az elmúlt évben 560 cég került ki a tőzsdére, ezek közül a Bumble csupán a harmadik, amely női alapítóval rendelkezik, illetve a nyolcadik, ami női vezérigazgatóval rendelkezik. A cége nagyrészét nők alkotják (több mint 70 százalék), ám Herd hangsúlyozta, hogy szeretné elérni, hogy ez teljesen normálisnak számítson a munka világában.

​Harc a digitális zaklatás ellen


A digitális szexuális zaklatás bűncselekménnyé tételének elkötelezett harcosa, Wolfe Herd kitartó munkájának köszönhetően a texasi törvényhozás 2019-ben elfogadta, hogy bármilyen erkölcstelen tevékenység (például illetlen képek, üzenetek) a digitális világban bűncselekménynek minősüljön. A törvényhozás ezeket a tevékenységeket „C" típusú vétségnek minősítette, ennek fejében 500 dolláros (nagyjából 147500 Ft) büntetés szabható ki .

Ideje volt, hogy a törvényhozás nem csak a fizikai, hanem a digitális világra is figyeljen. A kormány főleg a fizikai világunkat védi, viszont a fiatalok manapság sokkal több időt töltenek online

– mondta Wolfe Herd.


The Conversation

Ne hagyd ki!