Hackertámadás érte a MediaMarktot, a képen az egyik legnagyobb kárt elszenvedett holland üzlet bejárata
Fotó: Shutterstock

Leállt a MediaMarkt hazai webáruháza, ez van a háttérben

A boltokban továbbra is lehet vásárolni, a neten azonban nem, miután technikai okok miatt leállították a Media Markt webáruházát – derül ki a cég kezdőoldalán megjelent tájékoztatásból.


A leállás következményei

A cég tájékoztatása szerint a technikai hiba érintette a rendelésfeldolgozó rendszereket is, ami miatt a korábban rögzített és visszaigazolt megrendelések feldolgozásában is késedelemmel kell számolniuk a vásárlóknak. A cég szerint az online és fizikai áruházban vásárolt termékeket indokolt esetben a hiba ellenére is visszaveszik, de a vételárat csak a probléma elhárítása után tudják visszaadni. A Media Markt szerint a technikai hiba az áruházi szolgáltatások is érinti, ezekről az üzletben tudnak bővebb felvilágosítást adni.

Ez van a háttérben

A céget egy nappal korábban, hétfőn informatikai támadás érte, írja külföldi lapértesülésekre hivatkozva a hvg.hu, emiatt több szervert is le kellett kapcsolniuk. Ebben Európa-szerte több üzlet is érintett volt, elsősorban a pénztárgépek nem működtek megfelelően. A webáruház leállítása a támadás következményének tűnik.


Ne hagyd ki!