Mától használható az androidos mobilfizetés, a Google Pay
Fotó:Shutterstock

Mától Magyarországon is elérhető az androidos mobilfizetés, a Google Pay

A hazai Android felhasználók mától egyszerűbben fizethetnek a Google Pay alkalmazás segítségével. A Google Pay digitális pénztárcaként működik, hasonlóan, mint az Apple megoldása. A szolgáltatás okosórán is működik.


Mit tud?

A Google Pay applikáció egyesíti mindazt, amire a pénztárnál szükség van: gyors és egyszerű fizetési módot kínál az üzletekben, valamint többszintű biztonsággal védi a fizetési adatokat. Mindemellett a Google Pay megkönnyíti a beszállókártyák tárolását, a hűségpontok beváltását és a kártyák kezelését is. A Google Pay Magyarországon a Wear OS-en is elérhető lesz megkönnyítve az okosórával történő fizetést. További funkciók bevezetése, valamint új partnerek csatlakozása is várható a későbbiekben, olvasható a cég közleményében.

Így kezdheted használni

A Google Pay alkalmazás jelenleg a világ több mint 30 országában áll a felhasználók rendelkezésére. A Google többrétegű megközelítést alkalmaz a biztonságos fizetések érdekében. Fizetéskor a felhasználó tényleges számlaszáma helyett a virtuális kártyaszámát osztja meg a kereskedővel. Ha pedig a telefonja elveszik vagy ellopják, a "Find My Device" (Google Készülékkereső) segítségével megtalálhatja, zárolhatja készülékét vagy törölheti annak tartalmát. Ezeknek és más funkcióknak köszönhetően a Google biztonságosan tárolja felhasználói, partnerei és fejlesztői információit.

Az alkalmazás a Google Play áruházból tölthető le. A használatához legalább Lollipop 5.0-s vagy annál újabb rendszerű Android-verzió szükséges.


Ne hagyd ki!