A technológiai órás piaci kapitalizációja hamarosan elérheti a 2 billió (2 ezer milliárd) dollárt. Ezzel ők lennének a második amerikai cég, amelynek sikerült ezt elérni a történelem folyamán.


A koronavírus a Microsoftnak is jót tett. 2020-ban 60 százalékkal nőtt a részvényeik ára, amit idén még megfejeltek egy 17 százalékos növekedéssel. Nemrégiben egy nap alatt 1 egész százalékot emelkedett az árfolyam, amivel elérték az 1,9 billió dolláros piaci kapitalizációt. Ha további 5 százalékos növekedést produkálnak, akkor az Apple mellett beléphetnek a 2 billió dolláros vállalatok klubjába. 2014 óta robbanásszerűen nő a vállalat, ekkoriban vette át az ügyvezetői pozíciót Satya Nadella, akinek a vezetése alatt a cég értéke az ötszörösére nőtt.

A legértékesebb vállalat

Annak ellenére, hogy ekkora növekedést produkált a gigavállalat, egyelőre nem fenyegeti az Apple-t, amely jelenleg az „Amerikai Egyesült Államok legértékesebb vállalata" címet birtokolja. Az Apple jelenleg 2,2 billió dolláros piaci tőkeértékkel rendelkezik, de érdemes megjegyezni, hogy januárban már a 2,4 billió dollárt is meghaladta a részvényeik összértéke. A 2 billió dolláros álomhatárért még versenyben van az Amazon és az Alphabet (Google anyavállalat) is: előbbi 1,7, utóbbi 1,5 billió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik.

Töretlen siker

Az 1975-ben, Bill Gates és Paul Ellen által alapított technológiai cég világunk egyik legsikeresebb és legbefolyásosabb vállalatává nőtte ki magát. Több, mindennapi életünket meghatározó termék is az ő munkaasztalaikról került ki. Ilyen például:

  • a Windows operációs rendszer
  • az Office szoftvercsomag
  • az Azure felhőalapú szolgáltatás
  • a Surface tabletek
  • az Xbox játékkonzol

Emellett tevékenységük és sikerük jelentős részét képezik más, profi technológiai megoldások és cégek felvásárlása is. Egyebek között a Skype-ot, a Mojang-ot, a ZeniMax Media-t és a LinkedIn-t is felvásárolták.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!