Megindokolta a Mol, miért kapnek bizonyos benzinkutak a megrendeltnél kevesebb üzemanyagot
Fotó: Shutterstock

Ezért kapnak kevesebb üzemanyagot a Mol új megrendelői

Az elmúlt napokban a Mol közölte a magánbenzinkutakkal: tovább csökkenti a számukra adható üzemanyag mennyiségét. A vállalat eddig is már csak a megrendelt mennyiség 50 százalékát szállította, de a benzin esetében ezt még tovább, 35 százalékra mérsékli.


A Mol az Infostart megkeresésére azt felelte, hogy az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan elemzi a piaci körülményeket, és hetente finomhangolja az ellátási stratégiáját.

A vállalat március eleje óta 258 új partnerrel, közöttük számos független benzinkúttal kötött nagykereskedelmi szerződést, amelyek azelőtt nem a Moltól szerezték be az üzemanyagot. Az aktuális 50 és a 35 százalékos korlátozás csak ezekre az új partnerekre vonatkozik, akikkel a kieső import miatt idén bővült az ügyfélkörünk. Az átmeneti intézkedésre a kimagasló kereslet és a Százhalombattán jelenleg is zajló karbantartási munkálatok miatt volt szükség

- olvasható a cég válaszában.


Számításaik szerint ezekkel a korlátozásokkal garantálható az ország ellátásbiztonsága, és az, hogy minden partnerüknek jusson elég üzemanyag működésük fenntartásához.Továbbra is van elegendő üzemanyag Magyarországon, hangsúlyozta a Mol, emlékeztetve, hogy a kieső import miatt jóval nagyobb ügyfélkört lát el, mint korábban: az ország üzemanyag-igényét több mint 80 százalékban fedezi.


Ne hagyd ki!