Új piacokra tör a Netflix
Fotó: Shutterstock

Élményparkokat nyit a Netflix, soroljuk hol!

Változott a Netflix marketingstratégiája: Netflix House-okat, egyfajta élményparkokat készül nyitni. Kezdetben két egység nyílhat, melyek elsődleges feladata nem profitszerzés, hanem a sorozataik és a filmjeik népszerűsítése lehet.


Marketingstartégiát váltott a Netflix

2025-ben nyílhatnak meg az első "Netflix House" élményparkok, legelőször az Egyesült Államokban. A streamingszolgáltató először két parkot építhet. Az egyiket Philadelphia mellett King of Prussiában, a másikat Dallasban. Ezeken a helyszíneken egyfajta plázákat húznak fel, körülbelül ezer négyzetméteren.

A Variety szerint a parkok nem profitorientáltak lesznek. Sokkal inkább marketingstratégiai szempontokat fognak szolgálni, például élményeket nyújtanak a filmrajongóknak. Így a streamingszolgáltató olyan, sajátgyártású filmjeinek és sorozatainak a népszerűsítése lehet az elsődleges feladatuk, mint a "Bridgerton", a "Stranger Things", valamint a "Nyerd meg az életed" (Squid Game).

Több mint 50 élményt indítottunk el 25 városban, és a Netflix House a jellegzetes kínálatunk következő generációját képviseli. (…)Minden Netflix House-on kívül szobrokat és falfestményeket láthatunk majd a népszerű címek karaktereiről, mintha egy felvonulást néznénk.

idézi Marian Lee-t, a Netflix marketingigazgatóját a Vg.

Kalózoldalak miatt aggódik a Netflix

Egyébként a Netflix régóta küzd a filmek és a sorozatok illegális terjesztése ellen. Ez cseppet sem meglepő annak a fényében, hogy ezek jelentős anyagi károkat okozhatnak a filmiparnak és a streamingszolgáltatóknak.

Azonban a Netflix úgy látja, rendkívül nehéz harcolni ezekkel szemben. Például azért, mert gombamód szaporodnak. Hiába lövik le az egyik ilyen oldalt, indul is egy másik egy új webcímen és szerveren – áll a szolgáltató egyik idei, az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) küldött jelentésében.

A Torrent Freak szerint ezen illegális szolgáltatást nyújtó oldalak népszerűsége elsősorban azzal magyarázható, hogy jelentősen drágultak a streamingplatformok az elmúlt időszakban. Ráadásul egyre többen választják a kalózplatformokat a streaming őshazájában, az Egyesült Államokban is.

A portál úgy látja, ugyan nem fog a kalózok miatt bedőlni a Netflix, viszont az illegális trend aggasztó. Egyik oldalról - ahogyan azt fentebb említettük - anyagi veszteséget okoz a streaming- és a filmiparnak. Másik részről ezen oldalak a háttérben kártékony programokat is tartalmazhatnak, így adatbiztonsági kockázatokat jelentenek.


Ne hagyd ki!