Jó összetételű pulóverek - gyönyörű modellek a 2022-2023-as télre

Jó összetételű pulóverek - gyönyörű modellek a 2022-2023-as télre

Jó minőségű pulóverek magas százalékban természetes összetevőkkel? Átnéztük a jól ismert márkák aktuális kínálatát, és kiválasztottuk közülük a legszebb modelleket, amelyeket szívesen tennénk a virtuális kosarunkba.


Jó összetételű pulóverek: gyapjú

Hogyan öltözködj, ha 0 fok van, vagy még kevesebb? A híres "réteges" módszer segíthet. Vagyis egyszerűen "öltözzünk izzónak". A híres "réteges módszer", azaz egyszerűen "hagymásan öltözködni", segíthet. Az ilyen képek alapját a jó kompozíciójú ugrónak kell képeznie. Vagyis olyan, amely 100% gyapjúból vagy nagyon magas összetételű.

Előnyei széleskörűek: télen melegen tart, nyáron pedig lélegzik, elvezeti a nedvességet, elnyeli az UV-sugarakat, antibakteriális, biológiailag lebomló, égésgátló és hosszú élettartamú. Még egy vékony gyapjúpulóver is melegebben tart, mint több réteg akril vagy poliészter (mindkettő szintetikus és kőolajtermékekből, például műanyagból származik, ezért szélálló, a bőrrel érintkezve kellemetlen, allergiát okozhat és fokozza az izzadást).

A gyapjúnak legalább néhány fajtája létezik - a klasszikus, a címkén "gyapjú" felirattal ellátott juhgyapjún kívül -, így érdemes különböző megoldásokat kipróbálni, hogy megtaláljuk a kedvencünket. Ezek közé tartozik többek között a kecskegyapjú, azaz a mohair és a kasmír, a nyúlgyapjú - angóra, a lámagyapjú, azaz az alpaka, valamint a legolcsóbb juhgyapjú (például a merinó).

Mi más számít még? Százalékos összetétel. Minél több gyapjú van egy kardigánban vagy pulóverben, annál nagyobb a melegség. A legjobb, ha a 100%-ot választjuk, ha november és február vége között hajlamosak vagyunk a hidegre, de a 90% vagy 80% is megteszi. Az abszolút minimum 70% körüli gyapjú.

Jól elkészített pulóverek: hol lehet megvásárolni?

Átnéztük a különböző márkák aktuális kínálatát, hogy megtaláljuk a legszebb, jó összeállítású pulóvereket. Nemcsak a trendek és az időtlenség ügyes összehangolása, hanem a különböző gyapjúk százalékos aránya is vezérelt bennünket.

A Madelle rózsaszínű merinógyapjúból készült áttört kardigán és a Bsides ugyanilyen összetételű kék garbó pulóvere, a Berenika Czarnota 80%-os gyapjúból készült terjedelmes pulóvere és a Roboty Ręczne vastag gyapjúfonalból készült krémszínű rojtos modellje a mi típusaink.

Örültünk a Samsoe Samsoe szőtt pulóverének és a márka második cipzáras, túlméretezett, galambgyapjú Arket pulóverének is, amely Marc O'Polo egyszerű, tejcsokoládé színű dizájnja, Kaszmír garbó & Other Stories és egy dörzsölt kobalt színű pulóver ugyanebből az anyagból a H&M-től, egy bézs színű laza garbó a COS-tól, egy fekete 90-es évekbeli klasszikus a Zara-tól és egy hosszú, gombos kardigán a Massimo Duttitól. Az általunk kiválasztott pulóverek jó minőségűek, és a Shopsy galériában megtalálhatók és megvásárolhatók.


Ne hagyd ki!