Inkább tanácstalan volt, mint boldog, miután kibontotta a csomagot
Fotó: Shutterstock

A srác 4-et rendelt, de 60-at kapott az új iPhone-ból

Nagy meglepetésben volt része az Apple egyik vásárlójának a napokban. Ő is rendelt az almás cég legújabb iPhone 15-ös modelljeiből négy darabot. Azonban amikor megérkezett a rendelése, a csomag nehezebb volt, mint amire számított. Miután kibontotta, kiderült, hogy négy helyett hatvan készüléket kapott a legdrágább iPhone-ból.


Négyet rendelt, de tévedésből hatvan új iPhone-t kapott az Apple egyik ügyfele

Egy férfi arról számolt be a napokban a közösségi oldalán, hogy igen furcsa meglepetés érte, amikor megérkezett a csomagszállító az egyik rendelésével. Számított a csomag érkezésére, hiszem korábban négyet rendelt az Apple legújabb iPhone 15-ös készülékei közül. Azonban amikor átvette a dobozt, feltűnt neki, hogy a jóval nehezebb annál, mint ami várható volt négy mobiltelefontól.

A közzétett videóján is látszik, a dobozban nem négy készülék érkezett, hanem hatvan. Ráadásul mindegyik az Apple iPhone 15 Pro Max 1 TB háttértárral rendelkező csúcskészüléke, pedig az illető nem a csúcsmodellből rendelt. Ezeket a mobilokat Magyarországon 800 ezer forintért kínálja az almás cég. Tehát amíg ő 2-3 millió forintnak megfelelő összeget fizetett a négy okostelefonért, az érkező telefonok értéke 48 millió volt forintban.

A PCForum megjegyzi, egyelőre nem derült ki, hogy az illető megtarthatja-e a készülékeket, vagy vissza kell szolgáltatnia. Vannak olyan országok, ahol a tévedésből kiszállított termékek a vásárló tulajdonába kerülnek. De ebben a helyzetben az is előfordulhat, hogy az Apple távolról letiltja a feles mobilokat, esetleg gyakorlatilag használhatatlanná teszi azokat azzal, hogy korlátozza a hozzáférésüket a szolgáltatásaihoz. Persze nincs kizárva, hogy ehhez hasonló korlátozások nélkül megtarthatja a modelleket a férfi.

Rekordösszeget fizettek egy régi iPhone-ért

Egyébként rekordösszegért kelt el egy első generációs, bontatlan, eredeti csomagolásban lévő, kiváló állapotú, 2007-es iPhone egy amerikai árverésen a nyáron. A készülékre 28 licit érkezett, és végül 190 ezer dollárt, vagyis nagyjából 63 millió forintot fizettek érte. Ez az összeg mintegy négyszázszorosa a 16 évvel ezelőtti, 99 dolláros, azaz körülbelül 166 ezer forintos árának.

Az első generációs, 4 GB-os iPhone azért is különleges, mert Steve Jobs, az Apple társalapító-igazgatója alig két hónappal azután, hogy piacra került a készülék, ki is vonatta a forgalomból a várakozásoknál jóval alacsonyabb értékesítési számai miatt. A vásárlók inkább a kétszer drágább, de dupla akkora tárhellyel rendelkező, 8 GB-os almás készüléket keresték. Mivel nem sok készült belőle, ezért is tartják a modellt az iPhone-gyűjtők Szent Gráljának.

Ne hagyd ki!