Beárazták a Telekom új, saját márkás készülékeit
Fotó: Shutterstock

Beárazták a Telekom új, saját márkás készülékeit

Erősebb processzorral és több RAM-mal próbálja kelendőbbé tenni a Telekom az új T Phone mobilokat. Az alapmodell olcsóbb, a bővített variáns némivel drágább lett a tavalyi szériához képest, írja a hwsw.hu informatikai szakportál.A Deutsche Telekom immár a harmadik szériáját adja ki azoknak a T Phone okostelefonoknak, melyeket 2022 óta forgalmaz több leányvállalatánál, így a Magyar Telekomnál is. A szolgáltató május 23-án dobja piacra a Google-lel közösen fejlesztett T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t.

A tavalyi modelleken minimális frissítést hajtott csak végre a gyártó, az újdonságokat mégis vonzóbbá tette a megelőző szériához képest, hogy kedvezőbb bevezető árat kaptak. A 2024-es széria alapdarabját is olcsóbbra árazta a Telekom, így a T Phone 2 5G listaáron 59 840 forintért kapható, ami 12 ezer forintos árkülönbséget jelent az idei széria javára. Drágult viszont a Pro kiadás, a T Phone 2 Pro 5G 99 880 forintért lesz kapható, míg elődje 89 100 forintos árcímkét kapott bejelentésekor, írja a hwsw.hu.

Az erősebb processzor és a több RAM jelenti főleg a pluszt az előző szériához képest, tárhelybenmaradt a tavalyi felállás, a kisebbik készülék 128 GB, a nagyobbik 256 GB háttértárat kapott, de a rendszermemóriát sikerült 4/6-ról 6/8GB-ra növelni. Míg a tavalyi készülékekbe az alsó-középkategóriás készülékek mezőnyében az egyik legkedveltebb megoldásnak számító nyolcmagos MediaTek-féle Dimensity 700 rendszerprocesszor került, a 2024-es kiadásokban már a Snapdragon 6 Gen 1 lapka dolgozik. Mindkét készülék három éven át havonta, később pedig további 2 évig negyedévente kap majd szoftver- és biztonsági frissítéseket.

Ikonikus mobiltelefont keltett életre a Nokia

A Nokia telefonmárka mögött álló finn HMD bejelentette, 25 év után újra kiadja az ikonikus Nokia 3210-et modernebb változatban, egyebek mellett "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. Az új Nokia 3210 az utóbbi években egyre népszerűbb "butafonok" sorozatát erősíti. Ezek okosfunkcióktól mentes, egyszerű használata számos felhasználónak felüdülés az okosmobilok világában.

Bár a készülék külsőre az eredetihez hasonlít, a hardvereit modernizálták. Megkapta a 4G-s kommunikáció lehetőségét, rászereltek egy 2 MP-es vakus kamerát (a vaku elemlámpaként is funkcionálhat), valamint az 1450 mAh kapacitású akkuja több napos üzemidőt biztosít. Emellett a telefonban a híres Nokia Snake játék is elérhető.
A PCFórum megjegyzi, a megújult Nokia 3210 május közepétől kapható Magyarországon. Az ajánlott fogyasztói ára 31.990 forint.


Ne hagyd ki!